Avancronică I Dinamo București – PPD Zagreb

Dinamo București și PPD Zagreb se înfruntă astăzi, de la ora 19:45, într-un joc din cadrul etapei a 9-a în Liga Campionilor la handbal masculin.

Meciul tur câștigat de catre Dinamo București 29-28 a fost singura înfruntare directă de până acum între cele două formații.

Dinamo București a denumit acest moment ”Meciul Calificării”, pentru că echipa își va asigura prezența în play-off-ul Ligii Campionilor în proporție de 99% în cazul unei victorii. Cu 6 jocuri rămase de disputat pentru fiecare echipă, campioana României ocupă locul 4 în Grupa A și are un avans de patru puncte față de cluburile clasate pe locurile 6-7 (Wisla Plock și PPD Zagreb). În fazele eliminatorii se califică primele șase formații din grupă, iar la egalitate de puncte se iau în considerare jocurile directe.

Echipa lui Xavier Pascual se află în cea mai bună perioadă a sezonului. Va aborda acest joc după o serie de 10 victorii consecutive. Trei dintre acestea au fost realizate în Europa, cu PPD Zagreb (29-28, în meciul tur din deplasare) și Wisla Plock (32-27 – acasă și 28-26 – deplasare). Ultimul eșec a fost înregistrat în 26 octombrie, în ”Polivalentă”, când echipa a fost învinsă de PSG cu 36-29.

Acesta este al cincilea meci pentru Dinamo pe teren propriu în Liga Campionilor, victoriile alternând cu înfrângerile până la această dată. Până la jocurile cu PSG și Wisla Plock, campioana României a mai primit vizita formațiilor Magdeburg (28-30) și FC Porto (32-27).

”Filosofia mea este că, atunci când jucăm un meci și învingem, meciul următor este cel mai important. Cred că am făcut treabă bună până acum, sunt importante aceste două puncte, dar știm că Zagreb este o echipă bună”, a declarat antrenorul Xavi Pascual înainte partidei.

”Dulăii” au medie de 30,75 goluri pe tot sezonul, acasă fiind ușor mai scăzută – 30,25 goluri. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește apărarea – 30,62 goluri primite la general și medie de 30 de goluri încasate în jocurile de pe teren propriu.

Cu 41 de goluri, Andrii Akimenko este cel mai bun marcator al echipei Dinamo. Extrema dreaptă ocupă locul 13 în ierarhia generală la startul etapei. Andrii a fost și eroul jocul tur, cu un gol decisiv realizat din 7 metri în ultima secundă.

După deplasarea de săptămâna trecută în Polonia, Dinamo a mai disputat un joc în Ștefan cel Mare în Liga Națională, cu CS HC Buzău (36-30). Echipa lui Xavier Pascual a avut un handicap de două goluri la pauză, dar la final și-a trecut în cont a 14-a victorie internă a sezonului, cu care a luat un avans de 10 puncte în ierarhia la zi.

Biletele pentru meciul cu PPD Zagreb din Liga Campionilor

În parteneriat cu Eventim, CS Dinamo le oferă suporterilor, patru tipuri de bilete care pot fi comandate prin eventim.ro.

PREȚURI BILETE:

VIP: 150 de lei;

Categoria 1: 60 de lei;

Categoria 2: 50 de lei;

Categoria 3: 30 de lei.

Tichetele se vor putea achiziționa, în limita permisă și de la casele de bilete ale sălii Polivalente, în ziua meciului, începând cu ora 18:00.

De partea cealaltă, PPD Zagreb vine după revanșă la București. Campioana Croației s-a simțit destul de rănită după jocul tur, după ce a condus un meci întreg și a pierdut în ultima secundă. Până atunci, Dinamo nu a avut niciodată avantaj.

Formația croată și-a recâștigat încrederea, săptămâna trecută, când a învins Veszprem cu 29-26, una dintre primele două clasate în Grupa A. A fost doar al doilea succes al echipei, care a mai depășit Porto (29-23) până acum în Liga Campionilor. Succesul a fost obținut cu un nou antrenor pe banca tehnică, Slavko Goluza, care i-a luat locul lui Ivica Obrvan.

De remarcat faptul că Zagreb nu a obținut niciun punct în deplasare. A pierdut toate cele trei jocuri la o diferență medie de 7,7 goluri, astfel: 25-35 cu Magdeburg, 31-40 cu PSG și 28-32 cu Veszprem. Într-adevăr, au fost și cele mai dificile deplasări până la această dată. Croații au o medie de 28 de goluri înscrise pe teren străin.

Înaintea vizitei la București, Slavko Goluza le-a cerut jucătorilor să rămână cu picioarele pe pământ: ”Le-am spus băieților că vreau să se bucure de joc și să nu simtă nicio presiune. Dinamo este favorita în fața fanilor săi și presiunea este asupra lor pentru a justifica acel rol.

Am urmărit câteva dintre meciurile lor din acest sezon și vă pot spune că acel meci de la Zagreb a fost poate cea mai slabă evoluție a lor. Sunt o echipă grozavă care joacă deosebit de agresiv acasă și mă aștept să pună multă presiune pe noi chiar de la început. Cu siguranță, cu modestie și combativitate fanatică în apărare, avem șansele noastre.”

Zagreb a avut la finalul săptămânii la rândul ei un meci pe plan intern cu Trogir, câștigat la pas cu 35-25.

CITESTE SI:

Iulian Roșu, reacție după ratarea penalty-ului cu Slobozia: ”Ne-a luat puțin valul…”

Video I Explicațiile lui Ovidiu Burcă după egalul cu Slobozia din Cupa României

Video I Dinamo mai ceva ca în derby și termină în 8 jucători meciul cu SLOBOZia

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – PPD Zagreb&8221;

Lasă un răspuns