Ovidiu Burcă, despre viitorul lui Dinamo: ”Viitorul îl văd alături de clubul mama”

Dinamo și CSO Plopeni, au remizat, astăzi, scor 1-1, al doilea amical al iernii disputat la Buftea.

La finalul partidei, antrenorul Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul clubului.

Antrenorul lui Dinamo a spus cum vede el viitorul clubului și consideră că trebuie să existe pe viitor o implicare a celor de la CS Dinamo, după ce se aranjează lucrurile cu reorganizarea clubului.

”Nu cred că există mari lipsuri sau neajunsuri, lucrurile trebuie să se rezolve, suntem în procedură de reorganizare financiară, avem speranța că vor găsi cele mai bune soluții. Nu stăm să ne gândim mult la asta, ii apasă și pe jucători, dar acesta este momentul, trebuie să ne gândim la ce putem influența, să jucăm cât mai bine.

Avem o liniște deoarece avem DDB și fanii care ne susțin, ne oferă liniște și plasă de siguranță. De câțiva ani de zile, de când a venit Cortacero, este incertitudine, dar suntem aproape să se încheie cu starea de incertitudine. A venit Serdean, acum suntem într-un punct în care lucrurile nu mai merg așa. Juridic pot vorbi mai bine Vlad, Răzvan, știu că se dorește aprobarea planului de reorganizare, atunci este mai interesant. Vedem mai departe ce se va întâmpla.

Ar fi un lucru extraordinar să fie și CS implicat, trebuie aprobat planul de reorganizare, cineva să fie dornic să investească, dar viitorul îl văd cu CS alături de noi, alături de clubul mama, ne pot ajuta cu infrastructură, copii și juniori, este cel mai important club pe care îl are România, cu idei clare în zona de baschet, handbal, ar fi frumos să fim cu toții sub aceiași pălărie.

Știu că au fost aceste discuții, dar nu pot avea loc înainte de preluarea clubului, să sprijine financiar clubul, CS și-a arătat disponibilitatea să fie alături de noi”, a transmis Ovidiu Burcă la finalul partidei.

În plus, tehnicianul ”câinilor” a vorbit despre rezultatul înregistrat de Dinamo, despre faptul că jocul nu arată încă așa cum ne dorim, dar și despre accidentarea lui Ahmed Bani.

În minutul 34, Ahmed Bani a suferit o accidentare gravă, după o intrare dură a portarului Georgescu. După această fază, câte un jucător de la fiecare echipă a primit cartonașul roșu, pentru un conflict: Minea de la Dinamo, Georgescu de la Plopeni.

”Nu ne interesează foarte mult rezultatele, a fost un volum foarte mare de lucru, în condițiile astea ne-am prezentat decent. Le-am spus și lor, chiar și așa, nu există meciuri amicale și oficiale, încercăm să abordăm la nivelul nostru de pregătire, cu acest grad de oboseală ridicat, toate meciurile la victorie. O repriză am câștigat, alta am pierdut, trebuie să arătăm cum trebuie atunci când trebuie.

Avem problema asta cu terenul, e unul din cele mai bune din București, de aceea preferăm să venim aici, e o problema, încercăm să luăm în considerare în toate aspectele, să facem tot posibilul astfel încât să avem tot lotul valid. Bani este ok, a călcat pe piciorul portarului, vom vedea, cred că este o ușoară entorsă la jucător”, a spus Ovidiu Burcă la finalul partidei.

“Mi-a trosnit osul. Nu mai pot să calc!”, a spus Ahmed Bani când a ajuns pe banca de rezerve.

Totodată, antrenorul Burcă a vorbit și despre redirecționarea impozitului pe venit, faptul că jucătorii au realizat și ei acest lucru ieri: ”Facem tot putem, transmitem către cei care vor să ajute Dinamo, este o metodă legală de a redirecționa impozitul pe venit, e binevenit acest ajutor”, a mai transmis Ovidiu Burcă la finalul partidei.

Dinamo a început în formula: Oncescu – Demici, Giafer, Bena, Amzăr – N.Roșu, I. Roșu – Bobea, Ghezali, A. Bani – Al. Pop.

Pe parcursul meciului, Ovidiu Burcă i-a mai folosit pe: Dujmovic, Moura, Țîră, Iglesias, Borcea, Patriche, Cune, Șerban, Laruccea, Delciu, Florescu.

Dinamo se bate la play-off!

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

28 ianuarie: Progresul Spartac;

1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;

8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;

10 februarie: Unirea Slobozia;

11 februarie: Farul Constanța;

18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după al doilea meci de pregătire. Cât de gravă este accidentarea lui Ahmed Bani

Video I Dinamo un nou egal în meciurile de pregătire

Amical I Dinamo – Plopeni. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă și cine transmite partida

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă, despre viitorul lui Dinamo: ”Viitorul îl văd alături de clubul mama”&8221;

Lasă un răspuns