Înot I Dinamoviștii, noi titluri și noi recorduri naționale!

David Popovici și Daria Silișteanu, au adus, joi, noi titluri pentru Dinamo!

Tânăra dinamovistă, Daria Măriuca Silișteanu (14 ani) a câștigat toate cele trei titluri (seniori, tineret, juniori), după ce a parcurs lungimea de bazin în 27,36, nou record național de la 14 ani până la seniori, inclusiv.

Totodată, ”Torpila României” (n. r. David Popovici), a cucerit ce-a dea treia medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori. Popovici s-a impus în proba de 50 metri fluture, stabilind şi un nou record naţional.

Popovici a câștigat cu timpul de 23.74. El a fost urmat de Denis Popescu, cu 23.95, şi Andrei Anghel, cu 24.40.

„Mi-am dorit să câştig, mă bucur că am reuşit. Din câte ştiu este nou record naţional. Încerc să nu pun presiune pe mine sau să fie redusă. Doresc tuturor sportivilor să reuşească şi să se simtă bine”, a declarat Popovici, la finalul competiției.

David Popovici (19 ani), a câştigat miercuri şi probele de 50 m liber. şi 100 metri spate.

El va mai evolua la 100 m liber, 100 m fluture şi 400 m liber. Competiţia se desfăşoară la Otopeni, între 5 şi 9 aprilie.

David Popovici a vorbit despre următoarele turnee la care va participa

După cele două probe de ieri, David Popovici a dezvăluit că se gândește deja la următoarele turnee la care va participa.

”A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri, în premieră avem un concurs care ne oferă posibilitatea asta. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar cu siguranță nu e un obiectiv.

M-a obosit foarte tare proba asta, n-am mai făcut-o de mult și am uitat cum se simte. E o oboseală diferită. Ce am experimentat astăzi? Una dintre probele cu care mi-am început cariera profesionistă, când eram mic înotam foarte mult spate.

Nu mi se pare că trece repede, mai e suficient de mult. Ce fac ca să mă ajut pentru a nu mă lăsa acaparat de presiuni, așteptări, este să o iau cu pași mici. Mai am patru zile din aceste naționale, mai am poate Cupa României, încă un concurs în vară, mai am și Mondialele. La unul dintre ele, mă voi și califica”, a spus David Popovici.

Rezultatele dinamoviștilor în ziua a doua (finale):

50 m fluture fete

Daria Măriuca Silișteanu (27,36 / nou Record național 14, 15, 16, 17, 18, 19+) – locul 1 seniori, tineret, juniori;

Maria Simona Predescu (28,69) – locul 3 juniori.

50 m fluture masculin

David Popovici (23,74 / nou Record Național seniori) – locul 1 seniori.

200 m bras fete

Maria Alecsia Tenciu (2:34,60) – locul 3 seniori, locul 2 tineret, locul 1 junioare;

Ioana Tamara Lospa (2:36,01) – locul 3 la tineret, locul 2 la junioare.

200 m liber fete

Maria Simona Predescu (2:06,05) – locul 3 juniori.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă: „Luna aceasta o să ajungem la zi cu banii”

Ovidiu Burcă pregătit de duelul cu Oțelul Galați: ”Puterea lui Dinamo e forța grupului”. Vezi cine va arbitra partida de pe Arcul de Triumf

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Oțelul

4 gânduri despre &8222;Înot I Dinamoviștii, noi titluri și noi recorduri naționale!&8221;

Lasă un răspuns