Dinamo amenințată înainte de derby: ”Sunt sigur că jucătorii vor da totul”

Marți, 18 aprilie, se va disputa derby-ul României, dintre Dinamo și Steaua, pe stadionul din Ghencea.

Înaintea duelului dintre cele mai titrate cluburi din țara noastră, Daniel Oprița, spune că se așteaptă la o atmosferă de zile mari în ”Eternul Derby”. Tehnicianul celor de pe lângă cimitir, abia așteaptă duelul și este convins că jucătorii săi vor face un meci bun în fața ”câinilor” din Ștefan cel Mare.

În privința atmosferei din Ghencea, stelistul nu are dubii. La această partidă se anunță o atmosferă incendiară, având în vedere orgoliile dintre cele două cluburi.

”Suporterii este clar că sunt foarte importanți! Vor fi al 12-lea jucător și sunt sigur că la acest meci vor fi mulți.

Sunt sigur că vor avea motivație, ambiție. Jucătorii vor da totul pe teren și sunt sigur că vom face un joc bun. N-a fost un joc rău cu Iași, supărarea a fost că am fost egalați în ultimele minute, puteam să câștigăm”, a spus Daniel Oprița, înaintea disputei de marți seară.

Totodată, Oprița, a dat detalii despre dezamăgirea pe care jucătorii i-au provocat-o la anumite partide.

„Le-am spus că dacă se prezintă îmi e și mie greu să mai continui. Nu pot să rezist la asemenea umilințe pentru că au fost greșeli cu care nu prea te întâlnești. Greșeli personale.

Am și vorbit cu ei și le-am zis ‘ce pot să antrenez când ai mingea și o dai la adversar’. Nu e ușor să joci la Steaua că e presiune, dar trebuie să reziste”, a spus angajatul MApN.

Ovidiu Burcă, verdict clar înainte de meciul cu Steaua

Înaintea partidei, antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a părut precaut când a prefațat meciul extrem de important de marți seară din Ghencea.

”Ne așteaptă o partidă extrem de dificilă, întâlnim o echipă foarte bună, poate cea mai bună echipa a acestei ligi. Cu jucători care au jucat la nivelul primelor divizii. Un antrenor cu multă experiență, are un proces, alături de jucători, început acum 2 ani de zile. Cu unii dintre ei lucrează de mai mulți ani, se cunosc din priviri. Întâlnim o echipă care are toate condițiile, infrastructură foarte bună, buget solid. Ne așteaptă un meci dificil, contra unei echipe foarte bune.

Despre noi putem spune că ne aflăm într-un moment bun, echipa a făcut progrese, nu am primit gol în ultimele 2 meciuri, suntem pe un trend ascendent. Din perspectiva mea mă interesează cel mai mult, să am progres de la meci la meci. Legat de Steaua, sunt o echipa foarte bună, chiar dacă în acest play-off în ultimul meci au făcut egal, au pierdut la Galați, rămân o echipă foarte bună.

O echipă cu această veste legată de buget, vorbesc sportiv,le-au dat stimul de care aveau nevoie. Din perspectiva antrenorului, e un lucru bun care s-a întâmplat, evităm accidente precum la Galați. Toată lumea m-a întrebat, de ce nu îi văd pe cei de la Steaua în play-off. Dacă nu pot promova, nu e fair play să participe, cu această veste, dacă există 1% șansă pentru ei, ne bucurăm, că vor juca meicurile la intensitate maximă. E greu să motivezi o echipa care nu are obiectiv.

Când e vorba de derby, nu au nevoie de motivație extra, le va da un plus de motivație. Noi suntem DINAMO, acolo este o discuție, un proces în justiție, din perspectiva noastră, o să fie un derby. Eu cred că va fi o atmosferă incendiară, când am jucat în sezonul regular, au fost mulți oameni, atmosferă foarte frumoasă pe Arenă.

Acum deja meciul căpătă o dimensiune mai mare. Între timp, ne-am redresat din toate punctele de vedere, vine această veste care le da și lor aripi (n. r. posibilitatea schimbări legii sportului, care le oferă celor de la CSA posibilitatea promovării din vară), va fi un meci în care vom avea parte de o asistență foarte mare. Știu că 5000 de bilete oficial au fost date și sunt sigur că vor mai fi și alții în tribune.

Mai sunt multe puncte puse în joc, ne dorim să ne clasăm pe un loc care să poată promova direct, vedem ce va fi la final. Atunci când am intrat în play-off, gândul a fost de a promova direct, cel mai dificil obiectiv intermediar era de a ne califica în play-off. Dacă ne vom califica în play-off, cred că vom promova în prima ligă, cred că vom promova. Nu există favorite.

La astfel de meicuri nu cred că trebuie să vin cu filmulețe, pastile motivaționale, au deja motivație extraordinară, îi simt concentrați, conectați, cu multă încredere în ce au realizat până acum și optimiști.

Noi suntem obișnuiți să facem sărbători prin cantonamente, ar fi fost mai bine să fie luni meciul, ar fi venit mai multă lume, noi suntem pregătiți.

Nu știu dacă m-ar propulsa o victorie, dar că și echipa cred că ne-ar da multă încredere că putem să ne realizăm obiectivul de a promova!

În toamnă datele problemei erau altele, noi de abia ne adunasem, nu cred că e relevant, nu și-au schimbat structura și principiile de joc”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă.

Înainte de derby, Dinamo e pe loc de baraj și e la patru puncte de locul trei ocupat de Oțelul, șase de Steaua, respectiv opt de liderul Poli Iași. Elevii lui Burcă vor avea parte în Ghencea de peste 5.000 de suporteri. Dinamoviștii achiziționând bilete și în tribuna a 2-a.

Ghencea în ALB – Roșu!

”Câinii” au cumpărat toate biletele primite în mod oficial, cele 5.000 din peluză, și îndeamnă la achiziționarea de tichete și în sectoarele apropiate.

”CU TOȚII ÎN GHENCEA!

Câinilor, cumpărați bilete în sectoarele apropiate peluzei nord de la tribuna a-2-a: E215 & E214.

La ora 15:00 ne întâlnim cu toții la Semănătoarea / Petrache Poenaru pentru cel mai mare corteo de după incendierea peluzei din ‘97!”, a transmis Peluza Cătălin Hîldan, pe rețelele de socializare.

Bilete Pentru Tribuna 2

PREȚURI BILETE:

Tribuna 2: 25 lei.

Clasamentul din Liga 2 (play-off)

Poli Iași – 45 puncte;
CSA Steaua – 44p;
Oțelul Galați – 42p;
DINAMO – 38p;
Gloria Buzău – 34p;
Unirea Dej 33p.

Programul etapei a patra din Liga 2:

Steaua – DINAMO | marți, 18 aprilie, ora 19:00

Programul etapei a cincea din Liga 2:

DINAMO – Iași | marți, 25 aprilie, ora 20:00.

CITESTE SI:

Andrea Prisăcariu a triumfat în Italia!

Cornel Șfaițer, declarație de dragoste pentru Dinamo

CS și FC Dinamo, o singură familie! Anunţul de ultimă oră

3 gânduri despre &8222;Dinamo amenințată înainte de derby: ”Sunt sigur că jucătorii vor da totul”&8221;

Lasă un răspuns