”Dinamo are portar de primă ligă pe bancă, dar nu apără”

”Câinii” au pierdut ultimele două partide, iar suporterii au răbufnit la adresa tânărului portar a lui Dinamo, Denis Oncescu (18 ani).

Portarul titular dintre buturile echipei antrenate de Ovidiu Burcă fie a greșit, fie a fost învins prea ușor de către adversari în etapele 4 și 5 din Liga 2.

Unul din aspectele negative ale acestor două etape au fost prestațiile lui Denis Oncescu, portarul titular al ”câinilor”, cu CSA Steaua și Poli Iași, formație cu un buget de aproximativ 2 milioane de euro. Jucătorul crescut în Ștefan cel Mare a avut evoluții oscilante în Ghencea și pe Arcul de Triumf.

La golul doi al ”militarilor”, deși ar fi trebuit să fie anulat de către ”central”, Oncescu i-a oferit o pasă dificilă lui Gorka Larrucea, aflat în careu, iar Chipiriliu, profitând, a fost lăsat cu poarta goală și a marcat. Mai apoi, cu Poli Iași, deși nu a gafat, acesta a lăsat impresia că, cel puțin la golurile 2 și 3 marcate de Alin Roman, ar fi putut face mai mult.

La scurt timp, a venit și nota de plată. Pe de-o parte, a fost criticat de suporterii dinamoviști, mai ales pe social media. Au fost, însă, și susținători ai alb-roșiilor care, mai ales după partida cu Steaua, l-au încurajat pe tânăr.

”Nu cred că i se poate reproșa ceva la vreunul dintre golurile primite cu Iași. Nu înțeleg, însă, această chestiune. Pe bancă, Dinamo are portar de prima ligă, dar nu apară. E o mare enigmă. Nu au voie să transfere și, dacă mă întrebi pe mine, e un avantaj mai mare să ai un junior în teren decât în poartă la meciurile decisive. Eu cred că, anul acesta, diferența s-a făcut aici. Oncescu trebuie să fie dat împrumut și să joace meci de meci. Nu este un portar cu care, acum, te poți bate la promovare. E un portar tânăr, de viitor, dar îi lipsește experiența”, a spus Florin Prunea, fost portar la Dinamo, pentru ProSport.

17 meciuri a apărat Oncescu în poarta lui Dinamo în stagiunea 2022-2023:

11 în sezonul regular, 3 în play-off și 3 în Cupa României.

În acest interval, a bifat 1399 de minute și a încasat 14 goluri.

CITESTE SI:

Campanie I Câini cu mic cu mare în FAMILIA DINAMO!

Dinamo a început demersurile de organizare a derby-ului cu Steaua!

Comisia de Disciplină a analizat incidentele de la meciul Steaua – Dinamo

3 gânduri despre &8222;”Dinamo are portar de primă ligă pe bancă, dar nu apără”&8221;

Lasă un răspuns