Ionuţ Lupescu a analizat prestaţia favoritelor, după primele meciuri din Rusia: „Uite că nici brazilienii nu sunt atât de speriat!”

Într-o intervenţie telefonică la emisiunea ProSport Live, fostul mijlocaş al lui Dinamo București, Bayer Leverkusen şi al Borussiei Moenchengladbach, Ionuţ Lupescu, a vorbit despre inceputul modest al favoritelor la câştigarea Cupei Mondiale.

bestkids.ro

Argentina şi Brazilia au remizat cu acelaşi scor, 1-1, împotriva Islandei, respectiv Elveţiei, iar Germania, deţinătoarea trofeului, a produs marele şoc al acestui turneu final, după înfrângerea, scor 1-0, în faţa Mexicului.

”Kaiserul” nu se arată dezamăgit de începutul ”cu stângul” al celor mai bine cotate echipe de la acest turneu final, şi este de părere că vom mai avea parte de surprize la această de ediţie de Copa del Mundo.

”Nu pot să spun că m-au dezamagit. Toate meciurile sunt foarte grele, fiecare echipă încearcă să se acomodeze, încearcă să nu piardă puncte. Sigur, au fost şi câteva surprize. Germania cu Mexicul. Uite că nici brazilienii nu sunt atât de speriat. Cu siguranţă va fi un Campionat Mondial cu mai multe surprize. Am văzut şi echipe care au fost destul de slabe, foarte slabe”, a spus Lupescu la ProSport LIVE.

Cu 227 de meciuri în opt sezoane de Bundesliga, Ionuţ Lupescu a vorbit şi despre prestaţia Germaniei din partida de debut împotriva Mexicului.

”Mi s-a părut Mexicul foarte agresiv şi parcă mai proaspeţi, în special în prima repriză. Au avut şi câteva contraatacuri pe care puteau să le fructifice mult mai bine. Germania parcă puţin mai lentă şi previzibilă. După intrarea lui Reus au început să fie mai rapizi. Sigur, eu cred că până la urmă vor trece peste acest meci şi le vor câştiga pe celelalte”, a mai spus Lupescu.

Ionuţ Lupescu a ţinut de asemenea să tragă un semna de alarmă, spunând că e important ca la un asemenea turneu final să primeze calitatea partidelor. Din 1998, FIFA a decis să mărească numărul echipelor participante de la 26 la 32, iar în 2026, Campionatul Mondial va alinia la start 48 de echipe naţionale, lucru care deocamdată e privit cu scepticism de lumea fotbalului.

„Prima etapă, primele meciuri sunt foarte grele. Fiecare echipă încearcă să se acomodeze, să nu piardă puncte. Vor fi cu siguranţă mai multe surprize. Am văzut meciuri destul de slabe şi mă gândesc ce o să se întâmple cu 48 de echipe în 2026. Poate că un Mondial cu prea multe echipe diluează din calitate.

Important e să avem calitate, nu cantitate. Şi la ultimele două ediţii s-a văzut că Europa a dominat Mondialul. Să vedem ce se va întâmpla şi cu Coreea şi Japonia. Dar, e puţin cam prematur să vorbim. Formatul actual este ok, dar este şi o cerinţă a federaţiilor de a fi mai multe participante. Problema este calitatea”, a punctat Ionuţ Lupescu.

  • Trei titluri de campioană şi trei Cupe ale României cu Dinamo, respectiv o Cupă a Germaniei şi-a trecut în palmares ”Kaiserul” pe parcursul carierei, la care se mai adaugă 74 de selecţii la echipa naţională.

Lasă un răspuns