Florentin Petre: „Sunt la fel ca în perioada de jucător. Profesionist, serios, muncitor, avid de performanță”

Florentin Petre (41 de ani), fostul căpitan al lui Dinamo, produs al centrului de copii și juniori al roș-albilor.

watchshop.ro

Actualul antrenor principal a lui Forestra Suceava, visează să-i pregătească în viitor pe ”câini” și trece în revistă bornele unei cariere și vieți tumultuoase.

„Sunt la fel ca în perioada de jucător. Profesionist, serios, muncitor, avid de performanță, mai dur când e nevoie, cer disciplină și respect. Fotbalistul român nu-ți dă randamentul necesar dacă nu-l ții constant sub presiune. Iar cea mai bună metodă de pedeapsă e să-l arzi la buzunar sau să-l dai afară dacă e ceva grav.

Când eram jucător, am evoluat de câteva ori la Suceava și m-au impresionat mereu suporterii. Asta a contat mult în decizia mea. E adevărat că am preluat echipa cu mari probleme de lot, nici în iarnă n-am reușit să ne întărim, dar am fost mândru de jucătorii cu care am lucrat. A fost însă un sezon greu, iar conducătorii mi-au spus că ar vrea să continuăm și în campionatul viitor. Ne vom întâlni zilele următoare ca să vedem ce facem mai departe. Am și alte oferte, dar Suceava rămâne prima opțiune”, a spus Petre, pentru gsp.ro.

Fostul mijlocaş a lui Dinamo, a povestit si despre perioada petrecută în Ștefan cel Mare.

„În perioada cât am lucrat la Dinamo 2 și apoi cu nea Cornel Țălnar la prima echipă. Am simțit că e ceva în neregulă încă după prima săptămână. Parcă eram pus acolo știindu-se că voi pleca repede. Așteptam mai mult respect. Oamenii m-au apreciat și m-au susținut până la un moment, după care s-au petrecut lucruri de neînțeles. Nu vreau să le detaliez! Dar Dumnezeu le așază cum trebuie și sunt convins că va veni ziua în care voi antrena Dinamo.

Ce a făcut Negoiță, este de apreciat, a scos clubul dintr-o situație dramatică, a ajutat după posibilitățile lui. Eu i-am explicat însă mai demult că, atunci când porți în spate istoria imensă a acestui club, e imposibil să faci performanță cu bani puțini. N-ai cum! Îți trebuie jucători serioși, dedicați, nu unii care trec precum cometele prin Ștefan cel Mare și pleacă după șase luni. Nu poți să aduci niște străini de mâna a treia și să nu-i bagi în seamă pe puștii din club, care fac performanță. Și n-ai cum să te bați la vârf dacă nu dai salarii competitive. Păi, la Steaua nu știu dacă e vreunul care să aibă sub 10.000 de euro pe lună”, a mai spus Florentin Petre.

Lasă un răspuns