AVANCRONICĂ | Dinamo Bucureşti – FC Hermannstadt

Dinamo primeşte astăzi de la ora 21:00 vizita sibienilor de la FC Hermannstadt, într-un meci în care cele două echipe se vor duela în premieră pe prima scenă. De asemenea, antrenorii Florin Bratu şi Alexandru Pelici se vor afla pentru întâia oară faţă în faţă într-o partidă oficială.

somproduct.ro

Dinamo nu trece prin cea mai bună perioadă din acest sezon. Două înfrângeri în primele cinci etape, este un bilanţ pe care Florin Bratu nu şi-l programase pentru acest start de sezon. Pe lângă începutul modest, echipa lui Bratu, după primele cinci runde din noul sezon, are golaveraj negativ, 9-10.

„Încercăm să remediem problemele cu care ne-am confruntat. Am insistat pe ideea de a nu mai primi gol la început de meci. Acum am văzut că avem o altă problemă, am reuşit să primim trei goluri în 12 minute cu CFR Cluj. Încercăm să remediem această problemă prin exerciţiu, prin discuţii individuale. Avem cea mai tânără linie de apărare din prima divizie, dar aceasta nu este o scuză şi încercăm să învăţăm din greşeli. Cu Hermannstadt va fi un meci foarte greu, o echipă dificilă, care vine după un parcurs la fel ca şi noi până acum. Au şapte puncte, un antrenor cu experienţă. Au făcut transferuri interesante şi trebuie să fim într-o stare foarte bună atât fizic, cât şi mental pentru a câştiga meciul. Dacă vom câştiga mâine putem să ne menţinem în plutonul acesta de 3-4 echipe şi nu vrem să pierdem pasul cu prima parte a clasamentului. Jucând acasă trebuie să ne facem jocul şi să ne impunem”, a declarat Florin Bratu la conferința de presă.

FC Hermannstadt a obţinut cea mai clară victorie din acest sezon, etapa trecută cu FC Voluntari. A fost 4-0 pentru formaţia lui Alexandru Pelici, caer a egalat-o la puncte pe Dinamo, dar a depăşit-o datorită golaverajului pozitiv. Tot două înfrângeri au suferit şi sibienii în acest sezon, ambele cu acelaşi scor, 0-2 la Chiajna şi Botoşani.

„A fost o perioadă foarte frumoasă din cariera mea. Este frumos să joci la cea mai mare echipă din România. Asta mă motivează în plus. Dinamo nu traversează cea mai bună perioadă, dar nu trebuie să o subestimăm, pentru că, până la urmă, Dinamo e Dinamo. Au schimbat echipa foarte mult în ultima perioadă”, a spus fundașul Alexandru Dandea. Acesta a evoluat pentru Dinamo în returul campionatului 2012-2013.

Cu şapte puncte după cinci partide, Dinamo va înfrunta nou-promovata Hermannstadt, care a acumulat tot atâtea puncte după primele partide din istoria clubului în Liga 1. Atât Dinamo cât şi Hermannstadt par două formaţii care se descurcă mai bine pe teren propriu în acest debut de sezon, detaliu care o face pe gruparea sibiană să pornească în acest meci cu şansa a doua.

Întâlnirea din această seară este una extrem de disproporționată atunci când vine vorba de cotele jucătorilor. În lotul sibienilor niciun jucător nu depășește pragul valoric de un milion de euro, cel mai scump fotbalist fiind grecul Bruno Chalkiadakis, cotat la 600.000 de euro. În lotul lui Dinamo sunt 3 fotbaliști cu cote mai mari de un milion de euro. E vorba de Salomao și Hanca, cu cote de 1,25 milioane de euro fiecare, și Dan Nistor, care costă cu 100.000 de euro mai puțin.

watchshop.ro

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Dinamo – 24 de ani;
FC Hermannstadt – 26 ani şi 3 luni.

Formaţii probabile:

Dinamo (4-3-3): Penedo – Delorge, M. Popescu, Katsikas, Popovici – Gomelt, Nistor – Hanca, R. Moldoveanu, Salomao – D. Popa.

FC Hermannstadt (4-2-3-1): Căbuz – Al. Coman, Dandea, Mijuskovici, Tătar – Antonov, Dâlbea – Herghelegiu, Chalkiadakis, Nkololo – Tsomou.

Lasă un răspuns