AVANCRONICĂ | FC Viitorul – Dinamo București

Cel mai interesant meci al acesteia etape cu numărul 17 din Liga 1 este cel dintre FC Viitorul și Dinamo București, care se va juca astăzi, de la ora 20:00, la Ovidiu.

elefant.ro

Primul meci a avut loc pe 17 noiembrie 2012, Viitorul – Dinamo 1-1, marcatori Romario Benzar şi Issa Ba. În returul ediţiei 2012-2013, dobrogenii s-au impus în „Ştefan cel Mare” cu 3-2, golul victoriei fiind reuşit de Balaşa în ultimul minut de joc.

  • Viitorul vs Dinamo în Liga 1: 17 jocuri – 6 victorii Viitorul – 6 remize – 5 succese Dinamo.

Dinamo București a jucat slab în partida din Ștefan cel Mare cu Gaz Metan Mediaș, din etapa a 16-a a Ligii 1, reușind să evite înfrângerea la ultima fază. „Gaziștii” au deschis scorul prin Razvan Trif (77), servit de Nasser Chamed cu o pasa subtilă, iar „câinii” au egalat în minutul 90+3, prin portughezul Diogo Salomao, cu un șut fără preluare, la o minge respinsă de apararea medieșeană.

După cele 16 etape de până acum au adus patru victorii, șase remize și șase înfrângeri pentru echipa lui Mircea Rednic, în care a marcat de 16 ori, primind cu șase goluri mai multe. Va urma partida de la Ovidiu, unde dinamoviștii speră să câștige, bazându-se pe faptul că nu au pierdut niciodată pe terenul Viitorului.

Mihai Popescu a rămas acasă, fiind suspendat, în timp ce Gregory Tade este incert, fiind în urma cu pregatirea fizica.

„Unii se distrează de Ziua Națională, mănâncă un mic, beau o bere, iar noi jucăm la minus nu știu câte grade. Am început să fim mai omogeni. Nu trebuie să ne punem problema de prime acum, rezultatele sunt cele mai importante. Nu dau nicio primă pentru meciul cu Viitorul. Oricum, banii vin, important e să câștigăm.

elefant.ro

Știam că jucătorii care vin nu au jucat, sunt jucători pe care îi cunosc, am informații pozitive despre ei. Ei vor fi la capacitate de 100% după cantonamentul de iarnă din Antalya. În iarnă vor veni alți jucători, vor veni fotbaliști cu care am vorbit deja sau alți fotbaliști sub formă de împrumut. Ne vom întări, până atunci trebuie să ne descurcăm cu ce avem

Matematic, avem șanse să prindem play-off-ul. Am văzut și în Belgia cazuri în care echipe care aveau puncte puține au reușit să câștige campionatul. Putem visa, e gratis. Eu sunt ferm convins că ne vom califica în play-off. Fiecare să-și vadă de treaba lui, dar eu voi fi judecat, eu voi răspunde în fața suporterilor”, a declarat Rednic, la conferința de presă.

De partea cealaltă, după 16 etape disputate, echipa antrenată de Gheorghe Hagi a urcat pe locul 3 în clasament, având 29 puncte. FCV a profitat de înfrângerea lui Universitatea Craiova la Botoșani și a ajuns pe podium. În ultimele 4 etape constănțenii au avut 3 victorii și un egal, însă în ultimele doua partide jucate acasă nu au reușit să câștige, fiind învinși cu 3-2 de Sepsi Sfântu Gheorghe și terminând la egalitate, 0-0 cu Concordia Chiajna.

În partida din această seară, gazdele nu au probleme de lot, cu excepția lui Tudor Băluță, care va fi suspendat o etapă, datorită cumului de cartonașe galbene.

„Îl consider un meci decisiv, pentru că întâlnim o echipă de tradiţie, care nu e într-un moment bun, dar care e lovită în orgoliu şi care o să vină să câştige. De aia mi-am permis să spun că Dinamo cu noi mereu pleacă favorită. E o echipă cu istorie, e o echipă care ştie să joace meciurile astea mult mai bine decât noi. Noi ne dorim să producem rezultate, pentru că avem nevoie de puncte, orice victorie îţi aduce confort, linişte. Dinamo are un antrenor cu experienţă. Mircea Rednic are o situaţie grea, dar sunt sigur că are capacitatea şi a arătat de multe ori că ştie să facă lucrurile, are experienţă internă şi internaţională şi poate gestiona această situaţie. Va face lucruri importante ca Dinamo să revină”, a fost declarat Gică Hagi înaintea partidei FC Viitorul – Dinamo.

somproduct.ro

Cea mai recentă confruntare directă: 13 septembrie 2018, Dinamo – Viitorul 1-0 (gol marcat de May Mahlangu).

ECHIPE PROBABILE

Viitorul: Cojocaru,Boboc, Ţâru, Mladen, De Nooijer, Artean, V. Achim, Vână, I. Hagi, Drăguş, Houri.

Dinamo: Penedo, Sorescu, Ciobotariu, Katsikas, Sg. Popovici, Cooper, Ait-Atmane, Hanca, Nistor, Salomao, D. Popa.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Viitorul – 22 ani şi 7 luni;
Dinamo – 25 ani şi 5 luni.

Lasă un răspuns