VIDEO | Giani Kiriţă, discurs dur după plecarea lui Mircea Rednic: „S-a umplut paharul!”

Mircea Rednic a fost înlocuit cu Eugen Neagoe, luni, după ce „Puriul” s-a certat cu Ionuţ Negoiţă. Patronul n-a fost de acord cu noi investiţii, iar Rednic a fost pus pe liber.

Această schimbare de la Dinamo l-a şocat pe Giani Kiriţă, care spune că fosta sa echipă a ajuns într-o adevărată mocirlă. Fostul nostru jucător spune că nu e posibil ca Dinamo să joace doi ani la rând în play-out şi că în club ar trebui cooptaţi foşti jucători care au scris istorie la Dinamo.

„M-a şocat anunţul ăsta. E păcat, pentru că Mircea Rednic tocmai fusese instalat la cârma echipei. Am spus că îi trebuie timp, dar îi trebuia şi încrederea conducerii. Din păcate, iar s-a văzut că nu are sprijinul conducerii, iar asta a contat foarte mult. Din ce am aflat, cam ăsta ar fi motivul plecării. E nevoie să existe o compatibilitate între patron şi antrenor. Vă daţi seama că acest anunţ l-a durut pe Mircea Rednic. Dacă patronul nu te bagă în seamă, te simţi singur.

Se poate spune şi asta. Nu poţi discuta mereu prin intermediari. El, ca antrenor, voia să discute cu patronul despre problemele echipei, nu prin intermediari.

S-a umplut paharul! Şi eu sunt suporterul acestei echipe. Până la urmă şi suporterii susţin echipa, vin mereu la stadion, dar s-au săturat. Haideţi să judecăm corect lucrurile. Câte să mai îndure şi ei? Nu poţi să păstrezi la club un om care vrea binele echipei? Mi se pare o reacţie normală. Fără ei, noi, jucătorii, nu putem facem absolut nimic! Nu pot să-mi dau cu părerea despre venirea lui Neagoe, dar lucrurile sunt complicate la Dinamo. Clubul poate merge mai departe, dar depinde cum. De şapte ani ne zbatem într-o mocirlă. În ultimii doi ani am jucat în playout, este o ruşine. Este o ruşine să te bucuri când baţi Chiajna! Dinamo e capabilă să ajungă în playoff, cu Neagoe, dar susţin în continuare ceea ce Mircea Rednic voia să facă la Dinamo.

teamdeals.ro

Bălănescu pune suflet la Dinamo, dar nu e bine ca un intermediar să intervină mereu între echipă şi patron. Din păcate, Dinamo nu-şi apreciază gloriile. Cei care au fost în curtea lui Dinamo, au fost daţi afară. Pe banca tehnică şi în conducere trebuie să ai foşti jucători care au făcut performanţă la Dinamo. Numai aceşti oameni te pot învăţa ce înseamnă Dinamo. Aceşti copii trebuie să înveţe să moară pe teren pentru Dinamo.

Nu poţi să pui manager la fotbal pe cineva care a fost un manager de hotel. Nu poţi să ajungi manager la Dinamo, după ce ai condus un hotel. Sau cum să spui director de scouting pe cineva care a jucat două meciuri? Sau pe unu care a fost bucătar la hotel. Domnul Negoiţă trebuie să înţeleagă că noi vrem binele echipei! Trebuie să aduci oameni puternici, care să dea direcţia echipei”, a spus Giani Kiriţă, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Lasă un răspuns