Filip Mrzljak: „Trebuie să fim focusați să câștigăm cu fiecare adversar”

Filip Mrzljak este de luni, oficial jucătorul lui Dinamo. Fostul component al Astrei Giurgiu a semnat cu gruparea alb-roșie pe trei ani. Noul jucător dinamovist s-a alăturat lotului pregătit de Eugen Neagoe în cantonamentul din Spania.

Croatul poate debuta miercuri seară, în tricoul alb-roșu în ultimul amical din Spania, cel cu scoțienii de la Kilmarnock. Filip a explicat de ce a ales Dinamo, dar și despre obiectivele pe care și le-a propus în Ștefan cel Mare.

„Știu unde am venit și vreau să arăt pe teren că sunt bun și merit să fiu la Dinamo. Mă gândesc la toate meciurile, nu doar la derby-uri. Trebuie să fim focusați să câștigăm cu fiecare adversar. Nu numai contra FCSB!

Obiectivul trebuie să fie cât mai important. Oriunde am fost, m-am gândit doar la cum să fiu numărul 1, să câștigăm titlul. Dacă nu credeam că era posibil, nu veneam la Dinamo. Am jucat o finală de Cupă cu Astra, unde vin, vreau să fac performanță! Nu sunt român decât 50 la sută, am învățat limba voastră simplu: am luat un creion, o foaie de hârtie, am scris cuvântul în română, apoi în engleză, apoi în croată, așa am ajuns să pot vorbi fără probleme mari. Cuvântul care îmi place? «Bravo!». Ca oricare om, sunt mândru de mine când îmi zice cineva «Bravo!»

Cu străinii din lot, oriunde am fost în România, vorbesc în limba voastră. Aaa, dacă nu pricepe deloc, vorbesc engleza. Dar mi se pare normal ca fiind aici, în România, să cunosc și să vorbesc româna, de aici îmi câștig pâinea. E o chestie de respect. Așa e corect, da? Și lumea se uită diferit la tine când știi limba țării respective”, a spus într-un interviu Filip Mrzljak.

  • 1.200.000 € este cota croatului pe transfermarkt, cea mai mare din lotul „câinilor”
  • 2 goluriîn 29 de meciuri a înscris Filip sezonul trecut la Astra
  • 99 de partideși 7 goluri a strâns în campionatul României, la Pandurii și la Astra

Lasă un răspuns