AVANCRONICĂ | Politehnica Iași – Dinamo București

Dinamo a câştigat etapa trecută contra celor de la Clinceni şi a pus capăt seriei negre de trei înfrângeri consecutive. Eugen Neagoe rămâne în continuare aproape de echipă deşi are interzis de la medici până pe 21 august.

Dinamo a câștigat meciul cu Academica Clinceni (4-2), dar au fost multe momente în care s-a aflat în dificultate, pierzând foarte ușor un avantaj de două goluri (de la 2-0 la 2-2). „Câinii” au profitat de apărarea visătoare a ilfovenilor.

Sebastian Moga va fi antrenor principal interimar și contra lui Poli Iași. În viitorul apropiat, ar putea reveni Eugen Neagoe, care a și fost la antrenamentele din această săptămână și a discutat cu jucătorii aspecte tactice. Nistor și Brito vor reveni pe teren în septembrie. Alți accidentați sunt Ioan Filip și Filip Mrzljak, cei doi mijlocași centrali obișnuiți. Astfel, în primul „unsprezece” poate apărea Crețu.

„Ne aşteptă un meci dificil împotriva unei echipe care are un start de campionat mai bun, în sensul că are două victorii, o echipă bine organizată, cu cea mai bună apărare după primele patru etape. Dar băieţii sunt pregătiţi şi sperăm că vom face un joc bun. Mergem să câştigăm la Iași. Din păcate, aveam în continuare jucători accidentaţi şi sunt slabe şanse să revină unul sau doi jucători, vom vedea la antrenamentul de astăzi. Jucătorii sunt receptivi, înţeleg că sunt la Dinamo şi ce se cere la Dinamo, dar acum au mai multă încredere în ei după victoria cu Clinceni. Avem nevoie de un rezultat bun, ca după un start ratat să mergem mai departe cu încredere.

Vorbim zilnic cu domnul Neagoe, chiar şi ieri a fost la antrenament, a intrat puţin şi pe teren pentru că nu se poate abţine. A vorbit cu băieţii, le-a spus si ce le cere pentru acest meci. Este puternic, chiar glumeam cu el şi îi spuneam că acum este nou-nouţ, cu 0 km, dar trebuie să mai treacă o perioadă, poate o săptămână, două până o să revină. Eugen nu poate să trăiască fără fotbal, el este axat pe fotbal 24 de ore din 24, se uită la fotbal, vorbim despre fotbal, nu poate să stea departe. Cu asta a crescut, cu fotbalul, meseria asta o face foarte bine şi am încredere că o să revină mult mai puternic. Am lucrat în această săptămână şi defensiv şi ofensiv. Sunt probleme în continuare, dar acestea nu pot fi rezolvate peste noapte, o să mai dureze o perioadă în care să punem lucrurile la punct. Nu ascundem faptul că mai sunt în vizorul anumiţi jucători, probabil că vor mai fi transferaţi 2-3 jucători”, a spus Sebastian Moga la conferinţa de presă.

De partea cealaltă, Poli Iași are un început foarte bun de sezon. Echipa antrenată de Mihai Teja este neînvinsă, câștigând cele două meciuri jucate pe teren propriu (1-0 cu Astra și 2-0 cu Academica Clinceni). Formația ieșeană are cea mai bună apărare din primul eșalon. Singurul gol a fost primit în prima repriză din prima rundă. Poli a lăsat, însă, o impresie foarte bună și în atac. Un plus a fost adus de tânărul Horsia, care a și marcat etapa trecută jucată pe teren propriu.

A plecat fundașul stânga Panțîru, la FCSB. În locul său a fost adus Andrei Radu, de la CFR Cluj. Fundașul central Mihalache este accidentat în continuare, astfel că Diallo va juca din primul minut.

ECHIPE PROBABILE

CSM Poli Iași: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Vlad – Loshaj, Breeveld – Danale, Passaglia, Horsia – Ad. Bălan.

DINAMO: Straton – Moura, Bejan, Klimavicius, Sin – Răuță, Crețu – Mihaiu, Bru, Moldoveanu – Montini.

  • Astăzi, Dinamo va juca în deplasare cu Politehnica Iași, de la ora 21:00, în etapa a 5-a din Liga 1.

Lasă un răspuns