AVANCRONICĂ | Foresta Suceava – Dinamo București

Foresta Suceava și Dinamo vor fi puse fața în fața într-un meci din cadrul competiției – Cupa României. Partida se va desfășura de la ora 19:30 pe Stadionul Areni.

Dinamo este una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului, echipa noastră fiind în plină cursă de recuperare pentru a prinde un loc în play-off. Cupa este un obiectiv extrem de important pentru formația pregătită de Dusan Uhrin, pentru că este drumul cel mai scurt către o prezenta în preliminariile Europa League, astfel că, deși sunt așteptate numeroase schimbări în obișnuitul prim unsprezece al „câinilor”, este cert că vom vedea o echipa a lui Dinamo decisă să câștige. „Câinii” vin după o victorie extrem de importanta în campionat, 3-2 cu Viitorul, moralul este unul foarte ridicat din punct de vedere sportiv. Din păcate pentru gruparea dinamovistă problemele vin din altă parte, mai precis de la nivelul patronatului, în ultimele zile vorbindu-se tot mai mult despre o posibilitate de a se ajunge la faliment. Oricum, fotbaliștii sunt, probabil, cu gandul doar la performanța, pentru că lor asta le menține cota.

Foresta și-a făcut planuri mari înaintea acestui sezon de Liga a 3-a. Își propusese promovarea, avea un buget generos, câțiva jucători care evoluasera la nivelul ligii secunde, numai că în ultima lună a suferit două eșecuri neașteptate, la scor, 1-4 la FC Botoșani 2 și 1-5 la Ceahlaul, rezultate care au coborat mult moralul sucevenilor și care probabil vor trebui să-și amâne ambițiile pentru sezonul viitor. Doar pe locul 4 se afla Foresta la momentul actual în Seria 1, cu 20 de puncte, la 10 puncte distanță de Aerostar Bacau, din fiecare serie promovand doar prima clasata. Diminuarea șanselor de promovare a determinat conducerea clubului să renunțe și la câțiva jucători de baza, printre care fundașii centrali titulari la startul campionatului, Vitelaru si Ichim. Pentru jocul cu Dinamo nu sunt probleme de lot, dar probleme are antrenorul Petre Grigoraș în ce privește unsprezecele de start, pentru că duminică Foresta are un meci capital în campionat, pe teren propriu, cu liderul Aerostar.

ECHIPELE PROBABILE

Foresta: Carbune – Onofras, Celeatnic, Mateciuc, Druga – Stanescu – Cerlinca, Cainari, Rigoni, Hagiu – Martin.

DINAMO: Straton – Grigore, Puljic, Klimavicius, Moura – Rauta, Mrzljak – Sorescu, Nistor, Brito – D. Popa.