Cornel Dinu reacționează după gafa monumentala făcută de Primăria Capitalei: „Săraca e și ea om”

Presedintele consiliului de administratie de la Dinamo Nicolae Badea si Cornel Dinu, au participat la semnarea parteneriatului de imagine, in baza caruia dealerul de automobile Porsche Bucuresti Nord va pune la dispozitia echipei dinamoviste sapte masini.

Primarul Gabriela Firea vrea să-i acorde titlul de cetățean de onoare fostului mare fotbalist și antrenor Cornel Dinu, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General de la data de 14 noiembrie. Dar în actul respectiv, „Mister”, un simbol al lui Dinamo, e menționat ca fost „antrenor principal la Steaua Bucureşti”, conform referatul semnat de către primarul capitalei.

„Corneliu Constantin Dinu (n. 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a fost şi decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a lll-a”, se arată în referatul primăriei.

Gafa este cu atât mai mare cu cât „Mister” nu a avut niciodată legătură cu Steaua, ba chiar mai mult el este unul dintre cei mai mari rivali ai lor și este inclus într-o selecție a legendelor clubului Dinamo București.

Cornel Dinu a vorbit despre gafa Primăriei Capitalei, care i-a acordat titlul de cetățean de onoare fostului antrenor, însă în referatul de specialitate s-a strecurat și o eroare. Dinu apare pe postul de antrenor la Steaua București, în loc de Dinamo, club pentru care a scris istorie.

„Mulțumesc celor care s-au gândit și la mine. Nu e o greșeală care să aparțină doamnei primar Firea. La câte avea de semnat pe zi… săraca e și ea om. Cred că nu e exclus să fie o glumă firească pentru că cea care și-a cerut prima scuze a fost doamna Capatos (n.r. – soția prezentatorului TV Dan Capatos), o persoană din anturajul doamnei Firea. Să nu fie ceva pus la cale de Dan, știut fiind faptul că el e dinamovist”, a spus legenda lui Dinamo.

„Mister” susține că a avut o discuție cu Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, și s-a amuzat pe situația în care e echipa: „L-am văzut pe Uhrin acum câteva zile, am crezut de la început în el. Ridică valoarea echipei. M-am întâlnit cu săracul Uhrin și glumeam cu el.

I-am spus «ce greșeli ai făcut într-o viață anterioară de acum trebuie să te chinui cu asemenea jucători care sunt la Dinamo?» E foarte greu pentru Dinamo să prindă play-off-ul. La Dinamo, în afară de Nistor, ceilalți nu cred că știu nici formula apei”.