AVANCRONICĂ | Dinamo București – FCSB

Partida cu numărul 175 dintre Dinamo și FCSB este programată duminică 16 februarie 2020, cu începere de la ora 20.00. El Clasico de România are loc pentru a 23-a oară pe Arena Națională.

Dinamoviștii speră să-și mai refacă imaginea după un nou sezon ratat, în vreme ce FCSB speră să nu mai rateze șansa de a se apropia de liderul CFR Cluj. Meciul va fi arbitrat de Horațiu Feșnic.

Dinamo a pierdut în runda precedentă la Voluntari (1-2), deși a condus cu 1-0. Eliminarea lui Skovajsa a dereglat complet mecanismele lui Dinamo, care a luat două goluri în ultimul sfert de oră. Victoria Botoșaniului cu Hermannstadt a clarificat lucrurile în tabăra dinamovistă. Situația nu e tocmai plăcută, pentru că latura financiară nu a fost rezolvată, în ciuda sumelor strânse de fanii lui Dinamo în ultima vreme. Dinamo are o singură victorie în ultimele 5 etape de campionat, 2-0 cu Astra.

Uhrin are mari probleme de lot. Mihai Popescu și Skovajsa sunt suspendați, iar Montini accidentat. Perovic s-a lovit la ultimul antrenament și a devenit incert. Dacă locul lui Popescu, în centrul defensivei, va fi luat de Puljc, absența lui Skovajsa ar putea să-l readucă pe Sorescu în apărare, pentru că Laurențiu Corbu a plecat la Chindia. Perovic ar putea fi înlocuit de Daniel Popa, dacă nu va fi apt.

„Toți jucătorii sunt pregătiți, în afara celor doi suspendați, Mihai Popescu și Skovajsa și a lui Neicuțescu și Montini, care sunt accidentați de mai mult timp, avem toți jucătorii la dispoziție. FCSB are jucători de mare valoare, dar au și ei ceva probleme în această perioadă, trebuie să dăm tot ce avem mai bun pe teren.

Este un derby, nu există o echipă favorită, indiferent dacă una este pe primul loc și alta pe ultimul loc, se elimină toate aceste lucruri înaintea unui derby. Nu știu dacă este un avantaj pentru noi că ei joacă fără un număr nouă veritabil, ăsta este stilul lor, au jucători periculoși în atac, Florinel Coman și Dennis Man sunt foarte rapizi, pot deveni oricând foarte periculoși. Nu mă interesează cine arbitrază, după jocul de la Voluntari am vorbit despre arbitraj pentru că am fost foarte supărat.. Vreau doar să facem un meci bun, să fie un arbitraj corect și să ne impunem. Nu am nevoie să îi motivez suplimentar la derby, știu ce înseamnă un astfel de meci. E o motivație în plus pentru noi că vin atâția suporteri, toți jucătorii noștri sunt incluși în proiectul „DDB”, la fel și eu”, a declarat Dusan Uhrin la conferința de presă.

De partea cealaltă, elanul pe care l-a avut FCSB în partea a doua a sezonului de toamnă s-a topit. Echipa lui Vintilă a revenit la rezultatele mediocre din startul sezonului. FCSB a câștigat un singur meci de la reluarea campionatului, 2-1 cu ultima clasată, FC Voluntari. În rest, FCSB nu a reușit să marcheze. Dacă eșecul de la Cluj, 0-1 cu CFR, e cumva normal, remiza albă cu Academica Clinceni poate fi catalogată oricum, numai normală nu.

FCSB a ratat o șansă mare de a se apropia de liderul CFR, astfel că se situează la 6 puncte distanță de primul loc. Jocul echipei lui Vintilă a suferit teribil, iar ocaziile au fost puține. Absența unui vârf de careu s-a simțit foarte mult, iar Gnohere, cu multe kilograme în plus, nu a putut să-și ajute echipa.

Vintilă oscilează între ideea de a juca la fel ca până acum, cu Man, Tănase și Coman în atac, și cea de a-l titulariza pe Gnohere, ceea ce ar fi, totuși, o surpriză. Ovidiu Popescu a fost recuperat, dar nu va fi oprit în lot, pentru că lipsește de aproape o lună. Panțîru e singurul jucător indisponibil al celor de la FCSB.

Cea mai recentă întâlnire directă: 5 octombrie 2019, FCSB – Dinamo 1-1, goluri înscrise de Florinel Coman, respectiv Denis Ciobotariu.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Sorescu, Puljc, Grigore, Kostrna – Mrzljak, Filip – Moldoveanu, Fabbrini, Mihaiu – Perovic.

fcsb: Bălgrădean – Crețu, Cristea, Planic, Soiledis – Tănase, Filip, Oaidă – Man, Gnohere, Coman.

Mediile de vârstă

DINAMO: 24 ani şi 10 luni
FCSB – 25 ani şi 8 luni.

Lasă un răspuns