„Ministrul în chiloți” a anunţat când se reia Liga 1

Minsitrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe a afirmat la Digi 24 că Liga 1 se va relua, cel mai probabil, în weekendul 13-14 iunie.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a spus marți seară, la Digi 24, că sunt șanse extrem de mari ca Liga 1 să se reia la 13 iunie 2020. Demnitarul care a făcut amuzamentul, duminică, prin apariția sa, fiind îmbrăcat într-o cămașă și o pereche de chiloți, a adus noi informații. Acest a spus că va urma o conferință de presă cu noile condiții în care se va juca, dar până atunci a oferit câteva detalii.

„Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită, cel mai probabil. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public.

Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori”, a spus Ionuţ Stroe la Digi 24.

Ministrul a mai dezvăluit că pe stadioanele Ligii 1 vor fi delimitate trei zone zone:

  • o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane
  • o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă
  • o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Lasă un răspuns