AVANCRONICĂ | FCSB – Dinamo

FCSB și Dinamo se întâlnesc în returul semifinalelor din Cupa României. FCSB s-a impus în tur cu 3-0 și e favorită la calificarea în finală.

Dinamo a luat o gură mare de oxigen după prima victorie din play-out. Câinii au învins-o pe Academica Clinceni, în deplasare, într-un meci în care Straton a apărat două lovituri de la 11 metri. Succesul din ultima etapă de campionat a ajutat-o pe Dinamo să scape de ultimul loc, dar nu și să iasă din zona retrogradării. Alb-roșiii sunt penultimii, la un punct distanță de Poli Iași, pe care o va întâlni în runda următoare, pe teren propriu.

Meciul de campionat de duminică e mai important decât returul semifinalelor Cupei, pentru că obiectivul lui Dinamo e salvarea de la retrogradare. Tocmai de aceea, în ciuda declarațiilor optimiste cu privire la partida cu FCSB, Mihalcea va face multe modificări la nivelul primului 11. Ricardo Grigore, Sin, Ionuț Șerban și Ahmet Bani vor fi titulari, în vreme ce Puljic, Skovajsa, Răuță și Mrzljak vor fi, cel mult, rezerve. Montini și Fabbrini sunt suspendați.

De partea cealaltă și FCSB a avut rezultate dezastruoase de la reluarea campionatului. Din principală contracandidată a CFR-ului, în lupta pentru titlu, echipa lui Vintilă a ieșit rapid din luptă, după ce nu a reușit să câștige niciunul dintre meciurile de la reluarea campionatului. Singurul succes din ultima vreme e cel cu Dinamo, din urmă cu două săptămâni. În ultima etapă de campionat, FCSB n-a putut să câștige nici cu Botoșani, deși a condus cu 1-0. A fost al treilea meci la rând, în Liga 1, în care FCSB a condus, dar n-a câștigat. FCSB ocupă locul 4, la egalitate cu Botoșani, la un punct în spatele Astrei. FCSB are două variante pentru a prinde Europa League. Fie se clasează înaintea Botoșaniului, fie câștigă Cupa.

Meciul cu Botoșani a lăsat urme în lotul lui Vintilă. Iulian Cristea a luat roșu și este suspendat. În locul său va juca Ovidiu Popescu, alături de Miron. Panțîru, revenit cu Botoșani, va fi titular, pentru că are nevoie de meciuri în picioare, în perspectiva finalului de campionat. Primul 11 va arăta diferit de cel din ultima partidă de campionat. Vor fi menajați anumiți jucători, în perspectiva meciului de la Craiova.

ECHIPE PROBABILE

FCSB: Vlad – Crețu, Popescu, Miron, Panțîru – Moruțan, Vînă, Olaru – Coman, Petre, Dumitru

DINAMO: Straton – Sorescu, Ehmann, Popescu, Sin – Grigore, Șerban – Borcea, Lazăr, Bani – Popa

Lasă un răspuns