AVANCRONICĂ | Viitorul Constanţa – Dinamo București

Partida dintre Viitorul și Dinamo este programată, astăzi, 8 noiembrie, de la ora 21:00, la Ovidiu, în etapa a zecea a Ligii 1.

  • Au fost 22 de meciuri oficiale între cele două din 2012 până acum. De 9 ori a câștigat echipa lui Hagi și de 6 ori – „câinii”.
  • În sezonul precedent, Viitorul și Dinamo s-au întâlnit de 4 ori, de două ori în sezonul regulat și de două ori în play-out. Au fost două succese ale constănțenilor și unul al roș-albilor.

Viitorul vine după o perioadă incertă, în care a avut lotul afectat de COVID-19. În plus, echipa antrenată de Ruben de la Barrera, a jucat mai puțin de o oră la Iași, în ultimul meci de campionat. Nocturna a căzut chiar în momentul în care CSM Politehnica înscria pentru 2-1. Arbitrul a fluierat sfârșitul jocului, iar constănțenii au câștigat cu 3-0 la masa verde.

„Trebuie să continuăm ce am făcut în ultima lună și jumătate. Este o nouă șansă de a crește și mai mult, chiar dacă vom avea în față o echipă cu mulți jucători buni.”, a fost mesajul antrenorului spaniol la conferința de presă dinaintea meciului cu Dinamo.

Clubul de la malul mării nu a comunicat nimic despre fotbaliștii testați pozitiv la Coronavirus înaintea întâlnirii din Copou. Dar, față de egalul de acasă cu FC Argeș (2-2), nu s-au mai regăsit în lot la Iași: Mladen, Martinez, Benzar, Ciobanu, Matei și Artean. Putem bănui că aceștia sunt jucătorii infectați. Nu s-a mai spus nimic nici despre Ganea și Boboc, veniți pozitiv de la acțiunea lotului de tineret. Nici cei doi n-au fost măcar pe banca de rezerve în precedentul meci, cu echipa lui Pancu.

Iancu a ieșit accidentat în minutul 61 al partidei de la Voluntari și n-a mai apărut în lot în următoarele două jocuri, cu FC Argeș și cu CSM Poli Iași.

  • Viitorul e pe locul 8 cu 13 puncte în 9 meciuri disputate până acum, golaveraj 15-13.

Situația de la Dinamo este din ce în ce mai complicată. Așa-zisul patron spaniol Cortacero a anunțat că s-a procopsit cu noul Coronavirus, așa că n-a mai virat banii promiși de la începutul campionatului. Joi a postat un comunicat în care a spus din nou că va vira suma promisă, 500.000 de euro. Problema e că Dinamo a găsit cu greu bani pentru deplasarea la Constanța.

„Eu, unul, n-am mai gestionat o astfel de situație. Dacă s-ar fi comunicat de la început că acest club va avea bani în luna decembrie, iar în luna decembrie se termină toate dificultățile financiare, cred că nimeni n-ar fi avut o problemă. Dar se spune la fiecare săptămână că vor intra banii, și aceștia nu intră. Situația este una grea. O poate debloca doar Pablo Cortacero, care, din păcate, are COVID”, a încercat antrenorul Cosmi Contra să explice situația actuală.

Contra a spus după ultimul eșec, 0-2 la Sepsi, că va da mai mult credit jucătorilor tineri. E de așteptat să vedem ceva schimbări în echipa de start.

„Câinii” n-au jucat în etapa precedentă, cu Astra, din cauza cazurilor de Coronavirus din echipa giurgiuveană. Meciul a fost reprogramat pentru 14 noiembrie, de la ora 21, în „Ștefan cel Mare”.

  • Dinamo e penultima (poziția a 15-a) cu doar 5 puncte în 8 partide, 7-11 golaveraj.

ECHIPELE PROBABILE

Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Dobrosavlevici, Ghiță, De Nooijer – Fernandez, Gastanaga, Casap, Mășan – Luckassen, Fernandes

Dinamo: Mejias – Gonzalez, Puljic, R. Grigore, A. Radu – Gueye, Anton – Camara, Borcea, Sorescu – Nemec

Lasă un răspuns