VIDEO | Cosmin Contra, dezamăgit de spaniolii de la Dinamo. „Am avut încredere, dar m-au minţit”

Cosmin Contra (44 de ani), antrenorul lui Dinamo, a vorbit în mod direct despre problemele pe care le-a întâmpinat de la revenirea în ”Ștefan cel Mare” și despre modul în care i-a fost prezentat proiectul de către spanioli.

Fostul selecționer a mărturisit că nu se aștepta ca întoarcerea sa la Dinamo să se petreacă în astfel de condiții. El a precizat că, cel mai probabil, va sta pe bancă la meciul următor, cu FC Voluntari, dar așteaptă soluționarea contractului său și despărțirea de managementul defectuos conceput de noii investitori ai lui Dinamo.

”E clar că nu am venit la Dinamo crezând că se va întâmpla aşa ceva. Mai ales că proiectul era diferit faţă de ce se întâmplă acum. Din păcate, lucrurile au degenerat rapid, au fost multe promisiuni că se vor rezolva problemele şi nu mă refer doar la salarii. Tot acest negativism face ca lucrurile să nu funcţioneze bine, coroborat şi cu rezultatele la nivel sportiv, face ca situaţia să fie dramatică. Noi nu avem ce face decât să ne facem treaba în continuare.

(n.r. – Stai pe bancă la meciul următor?) În principiu, da. Am avut o discuţie după meciul cu Astra, ambele părţi ne dorim încetarea colaborării, dar sunt anumite lucruri care trebuie să se întâmple. Depinde doar de club în momentul de faţă.”, a spus Cosmin Contra, la Telekom Sport.

Actualul antrenor al lui Dinamo a precizat că singura persoană pe care a cunoscut-o atunci când și-a negociat contractul a fost Juan Melero, ulterior îndepărtat de la echipă de misteriosul Pablo Cortacero.

„Până în momentul de faţă, ei au minţit. Nu i-am cunoscut, cu excepţia lui Juan Melero în care am avut şi mare încredere. L-am întrebat de trei ori când negociam dacă aceşti oameni sunt de încredere. Mi-a zis de trei ori că da. El a avut încredere în Cortacero. Nu ştiu cine e în spatele lui. Un fond de investiţii din câte am înţeles eu. S-au promis mulţi bani, 10 milioane în primul an, bază de antrenamente de 2 milioane de euro, îmbunătăţirea infrastructurii la Săftica, plăţile la zi… Toate astea s-au promis când am discutat despre acest proiect. Am avut un video call cu Cortacero, Collado şi Melero şi am vorbit despre toate lucrurile astea. Au fost foarte convingători. Contactul meu cu Dinamo l-am negociat cu Melero, care apoi a dispărut din peisaj. Eu am aflat după trei săptămâni că Melero nu a mai fost sunat de Cortacero, nu a mai fost băgat în seamă. Eu am venit în august, după trei săptămâni am aflat că nu mai face parte din proiect. Ştiu că este un om serios, dar nu mai făcea parte din proiect. Mi-a confirmat şi el că este dezamăgit de Cortacero, de felul cum s-a comportat cu el”, a mai spus Cosmin Contra.

Cosmin Contra a vorbit şi despre jucătorii aduşi în această vară la Dinamo pe salarii extrem de mari pentru Liga 1: ” Eu, în momentul de faţă, am fost lăsat singur în toată această perioadă, cu toate aceste promisiuni, ca eu să pot să gestionez o situaţie de incertitudine şi de nelinişte din toate punctele de vedere. Eu, această negativitate şi această incertitudine, încerc să o las deoparte. La început, jucătorii au venit cu entuziasm, cu dorinţă…. şi s-a văzut în jocul echipei, s-a văzut randamentul pe care pot să îl dea jucătorii ăia, nefiind pregătiţi 100%. În momentul în care s-a creat această nelinişte, s-au promis lucruri în fiecare săptămână…. s-a promis că se aduc la zi toate problemele, la toţi oamenii, de opt ori.

Mai bine veneau şi ziceau, nu avem bani până în ianuarie, vin banii din televiziune, ceea ce s-a întâmplat, şi mai încercăm să plătim de acolo, mai încercam să găsim un sponsor şi singurul lucru pe care eu pot să îl promit, Pablo Cortacero, este că voi face tot posibilul să deblochez banii cât mai repede. Eu nu ştiam salariile care se plătesc la aceşti jucători. Mie mi-au zis de anumiţi jucători, ne-am uitat împreună la mulţi jucători dintre aceştia, i-am văzut, i-am analizat, mi-am dat ok-ul din punctul de vedere al antrenorului, dar după aia, negocierile care s-au întâmplat între directorul sportiv, patron şi jucători, nu am avut cunoştinţă de ele. Dar tu tebuie să ai un buget ca să îţi aduci jucători şi să le promiţi salarii care sunt la nivel maxim în România. Tu trebuie să ai ceva în spate că ştii că într-o lună de zile trebuie să plăteşti aceste salarii”, a mai declarat Contra.

  • Cosmin Contra a preluat-o pe Dinamo pe 26 august. De atunci, formaţia condusă de el s-a întărit serios, dar a înregistrat o singură victorie în Liga 1, două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri. Echipa este pe penultimul loc și pare condamnată iar la play-out.

Lasă un răspuns