AVANCRONICĂ | FC Hermannstadt – Dinamo București

Astăzi, de la ora 19:00, la Mediaș, va avea loc FC Hermannstadt – Dinamo București, confruntarea urmând a conta pentru prima rundă a returului acestui sezon regular al Ligii 1. Meciul va fi arbitrat de Adrian Cojocaru.

Pentru sibieni acesta va fi al doilea meci oficial al anului după cel din weekend pe care l-au pierdut la limită la Ovidiu, scor 2-1, cu Viitorul Constanța, partida fiind o restanță a rundei a 12-a a Ligii 1. Chiar dacă a pierdut, Hermannstadt a urcat un loc în clasament, după înfrângerea celor de la Voluntari cu Gaz Metan. Cu o victorie în ultimele zece etape, moralul nu este unul grozav, dar meciul cu Viitorul poate conta la capitolul fizic. Vor reveni patru jucători, care au fost suspendați la Ovidiu. Dîlbea, Mayoaral, Addae și Sîntean vor completa lotul și pot aduce prospețime la nivelul primului 11. Belu este accidentat și nu va evolua la acest meci. Hermannstadt a obținut doar două victorii pe teren propriu în șapte partide jucate în tur. Se simte absența unui atacant de careu, dar Sîntean nu a jucat rău în tur și va reveni acum cu forțe proaspete. El va fi susținut de Mayoral și Jo, în timp ce Addae și Romario vor asigura mijlocul terenului. Albes a folosit trei fundași centrali la Ovidiu, dar va renunța la acest sistem pentru meciul cu DInamo.

  • Herrmanstadt ocupă locul 13, cu 15 puncte.

Dinamo nu și-a rezolvat problemele financiare în pauza competițională și vine la Mediaș cu lotul decimat de plecări și accidentări.

Aleix Garcia și Mejias s-au despărți de Dinamo, iar Puljic și Camara sunt accidentați. Poarta va fi apărată de Eșanu, 22 de ani, fost campion la U19 și care a mai bifat doar 45 de minute în Liga 1. Rezerva lui va fi un adolescent de 17 ani. Grigore nu a facut deplasarea, astfel ca Ehmann va face pereche în centrul defensivei cu Bejan, care revine după o etapă de suspendare. Sorescu va juca în flancul drept, iar Andrei Radu în cel stâng. Anton și Răuță vor fi în fața apărării, cu Achim mijlocaș ofensiv. Tinerii Crețu și Borcea vor juca în benzi, iar Nemec va fi atacantul central. Dinamo a scos doar un punct în ultimele două partide din 2020. Principalul obstacol la acest meci va fi starea mentală, deoarece fotbaliștii sunt măcinați de incertitudine și se gândesc dacă are rost să bage pciorul la minge nefiind plătiți de atâtea luni.

„Vreau să începem bine acest retur de campionat, să obținem puncte și să urcăm în clasament. Chiar dacă ne lovim de multe probleme de efectiv, din diferite motive, sunt încrezător că echipa va reuși să-și impună ritmul de joc în această deplasare. Este o perioadă foarte dificilă pentru fiecare dintre noi. Echipa a dovedit caracter în ciuda tuturor promisiunilor neonorate, iar acest lucru ne dă tuturor curajul să mergem mai departe, să reușim să salvăm Dinamo! Sper să nu mai plece nimeni!”, a spus Ionel Gane înaintea partidei din această seară.

  • Dinamo ocupă locul 12, cu 16 puncte.

ECHIPE PROBABILE

Hermannstadt: Cristiano – Vodă, Viera, I. Stoica, Opruț – Dâlbea, Addae – Buzan, Mayoral, Jo Santos – Sîntean;

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – Răuță, P. Anton, Gol – V. Borcea, Nemec, Fabbrini.

Lasă un răspuns