Dinamo pierde două piese de bază înainte de meciul de la Craiova

FCSB a obţinut prima victorie după 6 ani în deplasare într-un derby din campionat. După acest rezultat, echipa noastră rămâne pe locul 9, cu 25 de puncte, la egalitate cu FC Viitorul, de pe locul 8, şi cu Gaz Metan Mediaş, de pe locul 10.

Și cum se întâmplă în viață, un necaz nu vine niciodată singur. Având un lot serios afectat de despărțirile din ultima vreme, Ionel Gane nu va avea o misiune ușoară în alcătuirea unui prim 11 competititv. Tehnicianul nu va putea conta pe Steliano Filip și Paul Anton, în meciul cu echipa primăriei Craiova.

Steliano Filip a fost eliminat de Sebastian Colțescu în minutul 79, după un fault dur comis asupra lui Vukusic. A primit al doilea cartonaș galben, după ce fusese avertizat și în minutul 57. Astfel că va sta în runda următoare, pe terenul Universității Craiova.

Paul Anton, unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Dinamo în acest sezon, va lipsi și el în partida cu Știința. A fost și el avertizat de Colțescu, în minutul 90+2, pentru proteste. O decizie neinspirată a experimentatului fotbalist, care a ajuns la patru cartonașe în acest sezon.

Probabil în locul lui Anton, va fi ales polonezul Janusz Gol, care a prins minute și în partida cu FCSB. A intrat în minutul 58, în locul lui Răuță. Ceva mai complicat pentru Jerry Gane va fi să acopere postul de fundaș stânga. Nu are multe variante pentru a trimite în teren în acel flanc al defensivei. De altfel, tocmai din acest motiv a fost chemat în „haită”, de urgență Steliano Filip.

Andreas Mihaiu a mai fost folosit ca fundaș, dar o astfel de variantă ar fi riscantă contra Universității Craiova. Mihaiu este un fotbalist mai degrabă cu un profil ofensiv, iar o asemenea improvizație ar putea fi taxată de olteni.

Ar mai fi posibilitatea ca Andrei Radu să fie mutat în banda stângă, iar Sorescu să fie retras și el în defensivă. Variantă mai degrabă de luat în calcul pentru antrenorul nostru.

Lasă un răspuns