AVANCRONICĂ | Dinamo București – FCSB

Dinamo și FCSB se întâlnesc în optimile de finală ale Cupei României, astăzi, de la ora 20:30. Stadionul din Ștefan cel Mare va fi “câmpul” de luptă dintre cele două dueliste cu parcursuri diferite în acest sezon de Liga 1.

În „16-imile” Cupei României, Dinamo a trecut de Viitorul Constanța (3-0). De partea cealaltă, FCSB a ajuns în această fază a competiției cu o victorie la „masa verde” împotriva Gloriei Buzău, echipă care nu s-a putut prezenta la meci din cauza cazurilor din coronavirus.

Echipa noastră se află în scădere de formă acumulând 2 înfrângeri la rând, ambele la limită cu scorul de 1-0. Acest parcurs a departat-o de locurile care duc în play-off, aflându-se în acest moment la 8 puncte de locul 6. O victorie în această seară cu FCSB ar mai spăla din păcatele acumulate în acest sezon.

În această săptămână au mai fost aduși doi fotbaliști, mijlocașul suedez Jonathan Morsay și portarul norvegian Gudmund Kongshavn.

Fanii s-au revoltat după aducerea goalkeeperului, considerând că ar fi o mare greșeală ca tânărul Eșanu să fie trecut pe banca de rezerve.

Atmosfera nu este tocmai bună în cadrul lotului. Salariile au fost micșorate considerabil și nici acelea nu se dau. Fiecare vrea să joace doar pentru a atrage atenția altor cluburi. „Mă motivez când mă gândesc la mine și că nu vreau să mai rămân la nivelul acesta. Mă gândesc să plec, deocamdată sunt sub contract cu Dinamo, dar vom discuta”, a spus Sorescu, unul din cei mai buni dinamoviști.

Revin Steliano Filip și Paul Anton, care au fost suspendați pentru meciul de campionat cu Universitatea Craiova.

FCSB vine după o înfrângere pe teren propriu, cu scorul de 1-0, cu Academica Clinceni. In cele 22 etape disputate a acumulat 48 de puncte și are cel mai bun golaveraj, cu 48 de goluri marcate și doar 20 primite. Are doar 2 înfrângeri în ultimele 10 partide disputate, cea cu CFR Cluj și cea din etapa trecută.

Toni Petrea a anunțat că tratează cu seriozitate maximă Cupa României și că nici nu se pune problema să nu folosească cei mai buni jucători pe care îi are la dispoziție. Antrenorul a observat principala problemă pe care o are. Oamenii din atac exagerează cu încercarea de a sparge defensiva adversă prin acțiuni individuale, ceea ce este imposibil în cazul apărărilor supranumerice. Nu există un joc de echipă. Totuși, este posibil ca problema remarcată să nu fie atât de mare contra lui Dinamo, un adversar care nu bagă „autobaza”. Acțiunile individuale au mai multe șanse de reușită.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Ehmann, Puljic, S. Filip – Anton, Gol, Achim, Fabbrini, Nepomuceno – Nemec;

FCSB: Vlad – Haruț, Iul. Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Ov. Popescu, Moruțan – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman.

  • Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă la centru de Ovidiu Hațegan.
  • Dinamo și FCSB s-au confruntat de 61 de ori din 1998 până în prezent, în toate competițiile.

Lasă un răspuns