Florentin Petre a calificat-o pe Dacia Unirea Brăila în Liga 2: „Este ceva extraordinar”

Dacia Unirea Brăila s-a impus în fața celor de la Oțelul Galați cu scorul de 1-0 în manșa secundă a barajului de calificare în Liga 2.

Astfel, formația condusă de Florentin Petre va evolua, din sezonul următor, în al doilea eșalon al României.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 86, de Ioniță, jucătorul introdus de tehnician în a doua repriză. Ioniță a marcat după o acțiune pe contraatac a echipei sale. Acesta a profitat de dezorganizarea defensivei celor de la Oțelul, l-a păcălit pe Dinu și a trimis balonul în poartă.

CUM A REUȘIT FLORENTIN PETRE SĂ DUCĂ BRĂILA ÎN LIGA 2, FĂRĂ BANI ȘI CU ANTRENAMENTE ÎN PARC

Antrenorul de la Brăila, Florentin Petre, revine cu echipa în Liga 2 după doi ani: „Am muncit enorm cu ei ca să ajungem aici. O promovarea ca asta se datorează jucătorilor, ei au dus greul. Nu mă voi schimba niciodată, toți jucătorii mei vor juca fotbal. Astăzi aveam nevoie de un 0-0, am fost mai ponderați. Puteam să luăm gol, dar atitudinea jucătorilor a fost exemplară.

Oțelul a investit foarte mulți bani, au jucători de calitate, dar simplitatea și atitudinea au făcut diferența. Am pregătit meciul în așa fel încât să-i surprindem. S-a acumulat și oboseala, e normal, dar e foarte important cum îți mobilizezi echipa în astfel de momente. Suntem puțini oameni la Brăila, o mână de oameni, și am reușit să facem ceva extraordinar. Nu vreau să vă spun pe câți bani am jucat noi până acum, asta dă dovadă că jucătorii își respectă meseria.

Nu va pleca niciun jucător, probabil voi mai aduce trei-patru, dar merg pe calitatea echipei mele. Emoții există, de asta mi-a fost și mie teamă, iar jucătorii mei au dat dovadă de caracter. La noi și la Oțelul sunt patru-cinci jucători care pot juca fără probleme la Liga 1. Este ușor să antrenezi o echipă cu nume, cu milioane în cont, dar este foarte greu să faci o performanță ca a noastră, fără loc de antrenament, fără bani, cu două antrenamente pe săptămână făcute în parc”, a spus Florentin Petre, după promovarea în Liga 2.

CE PLANURI ARE PATRICK PETRE DUPĂ CE A PROMOVAT ÎN LIGA 2 CU BRĂILA

După ce echipa antrenată de tatăl său, Florentin Petre, a învins Oțelul Galați în finala barajului, Patrick Petre (24 de ani) a declarat după meci că vrea să rămână la Brăila și la Liga 2: „Ne-am unit, am fost ca o familie, asta s-a văzut până în ultimul moment. N-am jucat niciun meci acasă, sper să fie mai bine sezonul viitor. Suporterii ne-au explicat de la primul meci ce rivalitate au cu Oțelul, e un fel de Dinamo – Steaua. Acum să vedem ce o să fie. Dacă o să fie condiții bune, de ce să nu rămânem mai departe? Eu îmi doresc să rămân aici.

O să fie meciuri frumoase la Liga 2, cu echipe de tradiție. Nu contează că este Liga 3, a fost un meci cu o încărcătură foarte mare. Am văzut jucători cu titluri în palmares care aveau emoții înainte de acest meci. O să rămânem același grupa la Liga 2, ne-am bazat mai mult pe noi ca și grup”, a spus Patrick Petre, după promovarea în Liga 2.

Lasă un răspuns