VIDEO | Marius Niculae, dezamăgit de naționala pregătită de cel fără bacalaureat: „Mi-e rușine să spun ce senzație am acum”

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, cu scorul de 2-1, de selecţionata Georgiei, într-un meci amical disputat pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti. Imediat după partidă, fostul atacant al lui Dinamo și al echipei naționalei României, Marius Niculae a comentat cu sinceritate deznodământul partidei amicale cu Georgia (1-2).

„Mi-e rușine să spun ce senzație am acum. Dacă Georgia ne bătea pe vremea lui Kaladze, Arveladze, nu puteam spune nimic. Dar acum nu îl cunosc decât pe antrenor (Willy Sagnol).

Dacă ar fi să iau părțile pozitive, i-aș lăuda pe Ianis Hagi, pe Sorescu și pe Ivan. În rest, am avut o oportunitate extraordinară, dar Răzvan Marin a ratat acel penalty. Poate după acest duș rece, jucătorii se vor trezi și vor scoate un rezultat bun cu Anglia”, a declarat Marius Niculae, în cadrul emisiunii sportive.

Deși s-au pus în vânzare 3.800 de bilete, în tribunele de pe „Ilie Oană”, au fost doar vreo 500 de fani, printre care și o mână de gruzini. Aceasta a fost prima reîntâlnire a suporterilor cu naționala, acasă, de la partida cu Suedia (0-2), din 15 noiembrie 2019.

Într-o atmosferă destul de molcomă, încălzită de tribune rareori, „tricolorii” au intrat pe teren cu un banner pe care scria: „După 565 de zile, cea mai frumoasă oră: împreună în peluza tricoloră!”.

România a produs o nouă dezamăgire, pierzând în faţa unei echipe care nu ne mai învinsese până acum. În primele şapte confruntări cu Georgia, tricolorii aveau 6 victorii şi un egal.

Echipa lui Mirel a alternat în meciul cu Georgia momente bune, cu altele mai puţin reuşite, arătând deopotrivă lipsă de şansă, dar şi de inspiraţie. Oaspeţii au avut prima ocazie periculoasă (5), când Okriaşvili a trimis din foarfecă de la 5 metri pe lângă poartă.

România şi-a manifestat intenţiile ofensive în min. 7, când Olaru a şutat de la 17 metri, dar mingea s-a dus peste poartă. Maxim a trimis din lovitură liberă (11), dar portarul a respins. Ianis Hagi a reluat din prima o minge respinsă de apărarea georgiană (28), dar balonul a trecut pe lângă ţintă.

Cele mai mari ocazii ale tricolorilor s-au petrecut în min. 37. Mai întâi, Ianis Hagi a şutat în bară din lovitură liberă de la 17 metri, apoi faza a continuat şi mingea a ajuns din nou la jucătorul lui Rangers, care a centrat perfect pentru Alibec, dar reluarea acestuia din 5 metri a fost respinsă peste poartă de Kupatadze.

Alibec a mai avut o acţiune reuşită și în min. 40, dar a şutat pe lângă poartă din afara careului.

Un moment-cheie s-a petrecut înainte de pauză, atunci când Florin Tănase a fost eliminat pentru un brânci asupra lui Grigol Chabradze (42).

Până la pauză, Dauşvili (44) a tras din afara careului, dar portarul Vlad a reţinut. Ultima ocazie a primei părţi a fost ratată tot de Alibec (45+2), care a trimis în plasa laterală.

Georgia a controlat începutul reprizei secunde, având superioritate numerică, iar în min. 61 a deschis scorul prin Georges Mikautadze, cu un şut din 14 metri, după incursiunea lui Kiteişvili. Oaspeţii putea să îşi majoreze avantajul, pe contraatac, dar şutul slab al lui Kiteişvili (64) a fost reţinut de Andrei Vlad.

România a avut şansa egalării, dar Răzvan Marin a executat execrabil un penalty (65), şutând mult peste poartă, după ce Andrei Ivan a fost faultat în careu de Kvirkvelia. Fundaşul georgian a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Budescu a fost şi el aproape de goluri de 1-1, însă a executat peste poartă dintr-o lovitură liberă din unghi (69).

Georgia s-a desprins la 2-0 în min. 71, la capătul unui contraatac, Ghiorghi Aburjania, lăsat liber în marginea careului mic, reluând la colţul scurt centrarea lui Lobjanidze.

Golul de onoare al tricolorilor a fost înscris de Andrei Ivan (78), cu un şut în forţă la colţul scurt, după o pasă excelentă oferită de Sorescu.

Până la final, România a mai avut doar două ocazii notabile, dar Stanciu a şutat de la 18 metri pe lângă poartă (80), iar Ivan a reluat alături, cu capul, din 7 metri, centrarea foarte bună a lui Ganea (83).

Lasă un răspuns