Situația la zi din cantonamentul din Turcia: „Jucătorii arată o predispoziție mare de pregătire”

Dinamo a învins-o, miercuri, cu scorul de 4-1 (3-0), pe Ankara Keçierengucu (locul 7 în liga secundă din Turcia), în primul meci amical din cadrul cantonamentului efectuat la Bolu (Turcia). „Câinii” au deschis scorul, în minutul 14, după un autogol al turcilor şi au mai înscris prin Deian Sorescu ’28 (p), Andreas Mihaiu ’35 şi Catalin Măgureanu ’53.

Aflat în Turcia, alături de echipă, managerul sportiv Mario Nicolae a vorbit despre ceea ce se întâmplă în cantoament, memoriile depuse de jucători, apelul de la TAS, precum și transferurile pe care le va realiza Dinamo în momentul în care interdicția va fi ridicată.

„Situația este calmă, profesionistă, iar jucătorii arată o predispoziție mare de pregătire. Avem condiții de top la antrenamente, două terenuri, după noi vin două formații din SuperLiga Turciei, Fatih Karagumruk și Adana Demirspor, sincer vă spun, sunt condiții spectaculoase.

Terenurile de antrenament sunt exclusiv la dispoziția noastră. Pe 26 iunie mergem la Istanbul, ne vom antrena după-amiază la baza lui Galatasaray de la Florya, apoi a doua zi este amicalul”, a declarat Mario pentru Gazeta Sporturilor.

”Jucătorii sunt cu mintea la antrenamente, nu la plecare! Da, sunt discuții inerente despre viitor, dar nu afectează cu nimic programul de pregătire sau implicarea în antrenamentele echipei.

Asta demonstrează că toți jucătorii au un caracter frumos, solid și chiar simt ceva pentru acest club. Puteau să aleagă alte opțiune pentru viitorul lor, dar au ales să continue”, a mai spus acesta.

”Așteptăm să se miște ceva pe partea de interdicție, de aceea e nevoie de o replică de la TAS, și avem nevoie de de stabilitatea clubului. Eu sunt pregătit cu propuneri, alături de membrii staff-ului tehnic, să găsim jucători, să alcătuim un lot competițional. Interdicția la transferuri și stabilitatea financiară ne pun piedici, momentan. Adică dacă promitem 3 lei, să putem plăti 3 lei.

Îmbucurător este faptul că sunt jucători din străinătate care vor să vină la Dinamo și în condițiile actuale. Ceea ce înseamnă că Dinamo are greutate imensă, se confirmă că brandul acesta uriaș nu va muri niciodată. Totuși, anul acesta va fi și mai dificil, poate el va fi cel mai negru din istorie. Trebuie să construiești pe lipsuri mari”, a conchis Mario Nicolae.

Pe 1 iulie am antamat un amical la ora 18:00, la București, cu Unirea Slobozia, am discutat cu Adi Mihalcea. O să mai avem apoi alte trei amicale, așteptăm să vedem și țintarul competițional

Mario Nicolae, manager sportiv Dinamo

Lasă un răspuns