Iuliu Mureșan, ultimele detalii despre situația lui Dinamo: „Scăderea salarială trebuie acceptată de jucători”

Iuliu Mureșan, noul președinte executiv al lui Dinamo, a dat ultimele detalii despre situația clubului nostru.

Acesta a dezvăluit că sunt probleme mai mari decât se aștepta, dar nu are cum să-i ajute pe cei care pretind restanțele salariale. 

”Am discutat cu jucătorii în fiecare zi, ceea ce nu prea erau obișnuiți, le-am notat problemele, să vedem ce putem rezolva. Îmi cer scuze Rapidului, i-am încurcat și pe ei.

Jucătorii își cer banii, sunt salarii restante, dar în insolvență nu poți plăti salarii din urmă.

De exemplu, la Mediaș s-au dat peste 90% din restanțe, la CFR 12%, iar la Dinamo, la insolvența precedentă, în jur de 5%.

Știu că jucătorii au muncit pentru acești bani, eu nu știu ce s-a promis înainte, dar nu e voie să dai niciun salariu anterior insolvenței. Oricum, sunt salarii foarte mari, nu înțeleg cine a negociat pe ce s-a bazat, sunt salarii de campioana României, sunt unele în jur de 20 de mii de euro pe lună.

Clubul poate negocia cu fiecare acum, nu sunt sclavi, scăderea salarială trebuie acceptată de jucători. Dacă nu acceptă scăderea salariului, firma de insolvență, nu clubul, poate rezilia contractele dacă se consideră că împiedică planul de reorganizare”, a declarat Iuliu Mureșan pentru Digi Sport.

Dinamo a intrat într-o nouă eră după ce Tribunalul București a aprobat cererea de intrare în insolvență. Noul director executiv al clubului, Iuliu Mureșan, și-a intrat serios în rol. Acesta poartă mai multe discuții cu fiecare jucător în parte, pentru a afla cine va continua sub comanda lui Dușan Uhrin Jr. Primii jucători care au ales să plece de la echipă sunt Ante Puljic, Adam Nemec și Diego Fabbrini. Pe lângă aceștia, nici Marco Ehmann nu va mai continua la Dinamo. Sub comanda lui Uhrin vor rămâne așadar numai jucători români pentru moment, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu interdicția la transferuri. Din cauza lotului subțire, Dinamo a ales să anuleze amicalul cu Rapid.

JUCĂTORI RĂMAȘI LA DINAMO PÂNĂ ACUM

  • Portari: Mihai Eșanu, Ştefan Fara, Denis Oncescu;
  • Fundași: Constantin Nica, Ricardo Grigore (în lotul olimpic), Steliano Filip, Andrei Radu, Deniz Giafer, Costin Amzar;
  • Mijlocași: Deian Sorescu, Paul Anton, Geani Crețu, Ahmed Bani, Valentin Borcea, Antonio Bordușanu, Andrei Florescu;
  • Atacanți: Robert Moldoveanu, Andreas Mihaiu, Mihai Neicuțescu, Cătălin Măgureanu.

Lasă un răspuns