AVANCRONICĂ | FCU Craiova – Dinamo București

Dinamo întâlnește astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FCU Craiova, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a din Liga 1.

Se anunță un meci de zile mari, cu cel puțin 10.000 de spectatori în tribune, în condițiile în care rivalitatea dintre cele două grupuri de suporteri este uriașă. Oltenii au pierdut în prima etapă, pe terenul celor de la CFR Cluj, în vreme ce câinii au învins-o pe Voluntari.

Adrian Mutu se reîntâlnește cu echipa la care a jucat cu peste două decenii în urmă și vrea să bifeze primul succes în campionat. Deși nou-promovată, FCU Craiova a arătat lucruri interesante în prima etapă, când a pierdut la limită pe terenul campioanei CFR Cluj. Oltenii au revenit miraculos după ce au luat două goluri în primul sfert de oră și au egalat până la pauză. Au pierdut, în cele din urmă (2-3). Mutu mai are destul de mult de lucrat pentru a omogeniza echipa. Au rămas destul de puțini jucători dintre cei care au pus umărul la promovare.

În mod normal, Mutu va miza cam pe aceeași formulă de echipă, mai ales că are nevoie să omogenizeze acest lot cât mai repede. E greu de crezut că vor fi mai mult de una, poate două schimbări comparativ cu partida din Gruia. Hugo Viera ar putea juca în locul lui Claudiu Bălan, iar Paramatti în locul lui Diallo. Compagno este accidentat.

Craiova n-a câștigat sub comanda lui Mutu nici în meciurile amicale, iar asta ar putea fi o problemă, la nivel de încredere.

Dinamo a început noul sezon cu dreptul, deși problemele se țin scai de clubul din Ștefan cel Mare. Câinii au învins-o pe FC Voluntari (3-2), deși au fost conduși cu 1-0. Deian Sorescu a fost protagonistul partidei din prima etapă. Căpitanul lui Dinamo a marcat toate cele 3 goluri ale echipei noastre și i-a permis lui Dario Bonetti să debuteze cu o victorie, la revenirea în Ștefan cel Mare. A fost primul meci al antrenorului italian, după ce Uhrin a plecat cu doar câteva zile înainte de startul sezonului. Victoria cu Voluntari a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât a fost obținută după o pregătire cu doar două meciuri amicale și antrenamente la care jucătorii s-au arătat mai preocupați să nu se accidenteze.

Ehmann încă nu e refăcut, astfel încât cuplul de fundași centrali va fi alcătuit tot din Dudea și Giafer. Anton și Steliano Filip au acuzat probleme medicale, dar Bonetti speră să-i poată folosi pe Ion Oblemenco. Dacă nu, va avea mari probleme, pentru că lotul e foarte subțire și nu oferă variante pentru a-i înlocui pe titulari. Sorescu și Filip ar urma să joace în linia mediană, așa cum s-a întâmplat și la primul meci, iar Crețu și Radu să acopere benzile. Moldoveanu va fi reperul din centrul atacului.

Dinamo a câștigat ultimele 3 deplasări și n-a mai pierdut de 7 etape, perioadă în care a bifat 6 victorii și un rezultat de egalitate, 0-0 cu Chindia, în ultima etapă.

ECHIPE PROBABILE

FCU Craiova: Gremsl – R. Negru, Diallo, Kovacici, Huyghebaert – Asamoah, Dr. Albu, Baeten – Răducanu, Cl. Bălan, Bauza;

DINAMO: Eșanu – Sorescu, Giafer, Dudea, An. Radu – Răuță – A. Florescu, P. Anton, Bani, St. Filip – Moldoveanu.

  • Partida va fi arbitrată de Călin Iulian, ajutat de Danşa Ciprian Florin și Bîrdeş Romică.

Lasă un răspuns