AVANCRONICĂ | Dinamo București – Academica Clinceni

Dinamo București va primi astăzi, de la ora 21:30 pe teren propriu vizita formației Academica Clinceni într-un meci contând pentru runda a III-a a Ligii I.

Situația lui Dinamo este tot mai grea. În curând, dacă Paul Anton și Alexandru Răuță vor fi declarați liberi de contract, Bonetti va rămâne fără cei mai importanți oameni de la mijlocul terenului. De asemenea, Sorescu și Steliano Filip au anunțat că doresc să plece. Echipa stă prost și la nivel sportiv. După ce Sorescu a câștigat aproape de unul singur meciul din prima etapă (3-2 cu FC Voluntari), marcând trei goluri, „câinii” au pierdut la Craiova (0-1) în fața nou promovatei FC U.

„Antrenamentele trebuie să le facem oricum, indiferent de căldura de afară. Noi ne concentrăm de fiecare dată să lucrăm, pentru că suntem un pic în urmă cu pregătirea fizică, dar sper ca băieţii să îşi revină. Sunt foarte mulţumit de munca pe care o depun, am un grup foarte bun. Cu experienţa pe care o am, mie nu îmi este teamă să lucrez cu jucători tineri, pentru că ei îţi pot aduce şi surprize pozitive, nu doar negative”, a spus antrenorul Dario Bonetti.

Paul Anton va rata meciul cu Academica, din cauza unei accidentări. În schimb, în echipă poate reveni fundașul central Ricardo Grigore, care s-a întors de la Jocurile Olimpice, acolo unde a prins minute în fiecare dintre cele trei meciuri jucate de „tricolori”.

De partea cealaltă, Academica a pierdut în primele două runde din acest campionat, dar a avut un program foarte greu: 0-2 cu Sepsi și 1-2 cu CFR Cluj. CFR-riștii au marcat golul victoriei în minutul 87, formația pregătită de Ilie Poenaru fiind aproape de un rezultat bun, în urna unei evoluții decente.

„În meciul cu CFR am arătat mai bine decât în prima etapă. Sunt sigur că vom avea un meci foarte greu cu Dinamo. Au jucat de la egal la egal cu Voluntari și cu Craiova. Ținând cont că valoric suntem peste ei și avem experiență mai mare, sper să luăm cele trei puncte, pentru că avem mare nevoie de ele. Vom juca fiecare joc la victorie. Au crescut pretențiile mult și nu mai accept să pierdem. Nu mai am răbdare cu nimeni. Campionatul trecut am avut, dar acum nu mai am. Jucătorii pe care i-am adus trebuie să facă diferența”, a spus Poenaru.

Punctul forte al Academicii contra lui Dinamo este linia mediană, cu Mouli, Casicini și Vanzo, trei jucători experimentați, care depun un efort considerabil în fiecare partidă. Cei doi fotbaliști ofensivi aduși în această vară, Kazlauskas și Vellios, mai au nevoie de minute pentru a se integra. Din acest punct de vedere, se simt plecările lui Rusescu și Andronic.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Eșanu – Sorescu, R. Grigore, Giafer, Filip – A. Radu. Răuță, Crețu – Mihaiu, Moldoveanu, Florescu;

Clinceni: Păun – Achim, Bilali, Patriche, Holzmann – Moulin, Cascini – Cioiu, Vanzo, Kazlauskas – Vellios.

  • Partida va fi arbitrată de Sebastian Coltescu, ajutat de Daniel Mitruti și Adrian Popescu.
  • „Câinii” sunt pe locul pe 9, cu 3 puncte (golaveraj 3-3), iar ilfovenii se află pe locul 15, cu două înfrângeri (golaveraj 1-4).

Lasă un răspuns