AVANCRONICĂ | Dinamo București – CS Mioveni

Ultimul act din cadrul rundei cu numarul 5 din Liga 1 se va disputa în “Groapă”, unde este așteptată CS Mioveni, formație nou-promovată recent în primul eșalon. Confruntarea va începe de la ora 21:30.

Chiar dacă mulți ne-au cântat prohodul încă de la startul acestui sezon, „câinii” au găsit resursele de a se regrupa, pe teren propriu fiind o forță, dovdă fiind cele două victorii cu FC Voluntari și Academica, meciuri în care Sorescu și-a condus echipa spre victorie, marcând cinci din cele șase goluri ale dinamoviștilor. „Câinii roșii” au făcut uitată înfrângerea din Banie și au semnat o nouă victorie în fața fanilor, de această dată împotriva ilfovenilor de la Academica. Sorescu și Mihaiu au fost marcatorii pentru Dinamo care s-a impus în final cu 3-1, dar cel mai important câștig a fost jocul care s-a ridicat la un nivel peste așteptări. Cel puțin 6 ocazii clare de gol în dreptul alb-roșilor care puteau să mai marcheze dacă aveau mai multă inspirație la finalizare. Dar așa cum aminteam mai sus, echipa lui Bonetti nu a avut aceeași atitudine și în jocul de la Buzău cu Chindia. A pierdut în final cu 0-1 după o partidă în care nu a bifat niciun șut pe spațiul porții apărate de Moldovan. Șansa i-a surâs în multe momente din prima repriza când dâmbovițenii nu reușeau să profite de spațiile lăsate înn apărare de dinamoviști.

Cu toate că au în față o nou-promovată, „alb-roșii” sunt avizați de forța echipei lui Pelici, CS Mioveni arătând în ultima deplasare că este capabilă de lucruri frumoase, dovadă fiind victoria cu Sepsi, rezultat pe care foarte puțini l-ar fi anticipat.

După 4 runde scurse din noua stagiune, Dinamo ocupă locul 8 cu 6 puncte, înregistrând până în acest moment 2 victorii și tot atâtea înfrângeri.

De partea cealaltă, după o promovare răsunătoare în detrimentul celor de la Hermannstadt, formația CS Mioveni nu are parte de cel mai bun start de sezon. Cu doar 2 goluri marcate de-a lungul celor 4 runde, trupa lui Alexandru Pelici nu a impresionat decât într-o singură partidă, fiind de altfel și singura în care a bifat victoria. Așadar, trei înfrângeri în dreptul celor de la Mioveni care a avut parte și de un program destul de dificil.  După înfrângerea de pe teren propriu semnata de Rapid cu scorul de 2-0 în care formația gazda a avut câteva șanse importante de a marca, dar nu a reușit să o facă, iată că în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, lucrurile au stat complet invers. CS Mioveni a bifat prima victorie din noul sezon împotriva celor de la Sepsi, un rezultat de altfel surprinzător dacă luăm în considerare experiența europeana a clubului covăsnean prin participarea în play-off-ul de Conference League. Dumitriu și Rusu au marcat pentru Mioveni, aceștia reușind să fie mult mai pragmatici în fața porții, lucru ce le-a lipsit în jocul precedent cu Rapid.

Din păcate, când vorbim de o diferență prea mare de valoare, dar mai ales de experiența, lucrurile tind spre un rezultat negativ, lucru care s-a și întâmplat în jocul precedent de acasă cu CFR Cluj, pierdut de altfel cu 0-1. Chiar dacă a fost o înfrângere la un singur gol diferență, ardelenii au fost net superiori ca joc, având mai mult șanse de a marca, dar oboseala după jocurile europene și-a spus cuvântul.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Eșanu – Giafer, Ehmann, R. Grigore – G. Crețu, Răuță, S. Filip, Mihaiu – Sorescu, Moldoveanu, Bani;

CS MIOVENI: Ducan – Scarlatache, I. Balaur, Garutti – Oancea, A. Panait, L. Dumitriu, D. Șerbănică – Blănaru, A. Buziuc – B. Rusu.

  • Partida va fi arbitrată de Kovacs Istvan, ajutat de Danşa Ciprian Florin și Badea Marius.

Lasă un răspuns