AVANCRONICĂ | Dinamo București -HC DS Constanța

Dinamo și HC Dobrogea Sud Constanța se înfruntă miercuri, de la ora 18:00, pentru primul trofeu intern al sezonului, Supercupa României.

Dinamo își începe și la nivel oficial aventura sub comanda lui Xavier Pascual. Campioana României a dat o lovitură de imagine impresionantă, reușind să-l aducă pe banca tehnică pe antrenorul care a câștigat ultimul trofeu al Ligii Campionilor, cu FC Barcelona. Echipa noastră are planuri mari de viitor, iar jocul cu HC Dobrogea Constanța îi va arăta unde se află în acest moment.

Dinamo București va juca în grupele Ligii Campionilor, motiv pentru care și-a întărit substanțial echipa. În primul rând, a schimbat jumătate de echipă în această vară, în tentativa de a ridica nivelul echipei, care oricum era sus în comparație cu celelalte competitoare din țară. Clubul a efectuat 11 transferuri în această vară, iar câteva nume aduse sunt de top: Khalifa Ghebdane, Cedric Sorhaindo, Kamel Alouini, Christian Dissinger, Raul Nantes Campos.

Echipa și-a început pregătirile la jumătatea lunii iulie, iar Xavier Pascual a încărcat serios bateriile în această perioadă. Dinamo a disputat totuși puține meciuri de pregătire: cu CSM Alexandria (nu s-a ținut scorul), CSM Focșani (41-24) și CSM București (31-30). Ultimul joc de pregătire a fost desfășurat în urmă cu două săptămâni.

Pentru acest meci, „haita” are două absențe, este vorba despre portarul Khalifa Ghebdane și centrul Ahmed Khairy. Din lot fac parte alți 19 jucători, așadar, trei jucători vor rămâne în tribune.

De partea cealaltă, HC Dobrogea Sud Constanța a fost una dintre grupările care în ultimii ani a contestat supremația echipei Dinamo și va încerca să facă același lucru și în acest sezon. Și la echipa de la malul mării au fost câteva schimbări în această vară. În primul rând, formația lui Djordje Cirkovic a fost întinerită. Antrenorul secund George Buricea a precizat însă că echipa este mai bună decât în sezonul trecut: „Când vom reuși să îmbinăm tinerețea cu experiența, vom fi o echipă foarte greu de învins”.

„Delfinii” au făcut șase achiziții în această vară. Patru jucători au fost aduși din spațiul ex-iugoslav. Marin Vegar, Leon Raso, Marko Buvinic (cei trei formează o linie de 9 metri completă), Strahinja Stankovic (extremă), Liviu Caba (centru) și Mihai Loghin (extremă) sunt transferurile realizate. La prima vedere, Constanța are acum mai multe soluții la linia de 9 metri decât în ediția trecută, în special la nivelul centrului. Vitaly Komogorov va rămâne, probabil, principala gură de „tun”.

Constanța a fost într-un cantonament în Serbia în prima jumătate a lunii august, unde a disputat și trei meciuri amicale: cu Jugovic Kac (36-23), Metaloplastika Sabac (30-16) și Partizan Belgrad (24-25). În țară, băieții lui Djordje Cirkovic și George Buricea au jucat doar cu Poli Timișoara și s-au impus cu 28-21.

Constanța are un lot complet pentru această întâlnire cu Dinamo. De remarcat faptul că Dobrogea Sud va juca peste 3 zile și primul meci din cupele europene, în Ungaria, la Csurgoi, în Liga Europeană.

Dinamo București a învins Constanța în 8 din ultimele 10 partide directe. În ultimul an, „dulăii” s-au impus în 3 din cele 4 partide:

  • DINAMO – Dobrogea Sud 24-21 (în Cupa României – Supercupa României)
  • DINAMO – Dobrogea Sud 22-19 (în Liga Zimbrilor)
  • DINAMO – Dobrogea Sud 22-24 (în Liga Zimbrilor)
  • DINAMO – Dobrogea Sud 27-20 (în Cupa României)

Lasă un răspuns