Avancronică I Ripensia Timișoara – Dinamo București

Astăzi, de la ora 18:45 pe „Dan Păltinișanu”, va avea loc Ripensia – Dinamo, duelul urmând a conta pentru 16-imile de finală ale Cupei României, ediția 2021-2022.

Cupa României este competiția prin care Dinamo pot salva sezonul și pot puncta în egală măsură la capitolul „imagine”, una care este destul de șifonată având în vedere parcursul din această primă parte a acestui campionat. ”CÂinii” cu șase înfrângeri la rând în campionat, încearcă să iasă din criză în meciul din Cupa României cu Ripensia Timișoara. Echipa condusă de interimarul Sorin Colceag are parte de o deplasare complicată, într-un oraș ostil, contra locului 12 din liga secundă.

Dinamo nu va alinia cel mai bun „11” diseară, la Timișoara. Antrenorul Sorin Colceag are mai multe probleme de lot, câțiva dintre jucători resimțind diverse accidentări după ultima rundă, eșecul 1-2 cu FC Botoșani.

Doi dintre oamenii în formă la ultima etapă, Mirko Ivanovski și Gabriel Torje, ar putea fi menajați pentru confruntarea din Cupa României. În schimb, Sorescu și Matei pot fi luați în calcul. Deian și-a revenit după accidentare, și-a ispășit și etapa de suspendare, în timp ce Cosmin Matei a depășit durerile de la picior provocate după derby-ul cu FCSB, decarul fiind o soluție pentru diseară.

Miercuri, dinamoviștii au primit rezultatele testelor pentru coronavirus. Toate au fost negative și au pus capăt speculațiilor iscate după ce Dario Bonetti, fostul antrenor, a fost depistat pozitiv.

De partea cealaltă, bănățenii sunt pe un modest loc 12 în Liga a 2-a , cu 9 puncte acumulate după primele șapte runde. În weekend, Ripensia nu a avut replică în fața Petrolului, cedând în fieful liderului cu 2-0

Timișorenii au ajuns în această fază după ce au eliminat în tururile anterioare Avântul Periam (4-1) și CSM Reșița (2-1), ambele victorii fiind bifate în deplasare.

ECHIPE PROBABILE

Ripensia: I. Rus, Sturzu, Țieranu, Lalic, Fridrich, Coulibaly, Vidrăsan, Macrițchii, Piftor, Mitrov, Golda;

DINAMO: Iliev, Creţu, Ehmann, Grigore, A. Radu, Itu, Răuţă, Torje, Moldoveanu, Ivanovski, Bani.

  • Partida va fi arbitrată de Flueran Viorel Nicusor, ajutat de Vodă Alexandru și Necula Mihaita.

Lasă un răspuns