Decizie de urgenţă anunţată de Federaţia Română de Fotbal

Decizie de urgenţă anunţată de Federaţia Română de Fotbal, care vizează competiţiile fotbalistice interne. Începând de joi, 21 octombrie, jucătorii nu pot evolua decât în cazul în care trimit la FRF Certificatul Verde (QR code). Astfel, fotbaliștii se vor testa înainte de fiecare meci. Până acum, jucătorii erau obligaţi să facă testele rapide la un interval de 7 zile sau PCR, la 14 zile.

”Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.

De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația
verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”
, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Iuliu Mureșan, a tras un semnal de alarmă în privința ratei de vaccinare anti-COVID-19 în România și a anunțat numărul jucătorilor de la Dinamo care s-au vaccinat.

“Eu m-am vaccinat și cu a treia doză. Recomand tuturor să se vaccineze, e atât de mare numărul morților încât trebuie să dea de gândit la toată lumea. Cei care sunt antivacciniști trebuie să aibă o cultură, să-și revizuiască atitudinea. Se plâng medicii și personalul medical că sunt epuizați, trebuie luate măsuri.

Aș da o vaccinare obligatorie, cel puțin pentru medici și pentru sectorul de învățământ. Dar nu știu care ar putea fi sancțiunile pentru cei care nu se supun. Dacă suspenzi multe contracte de muncă, cu cine mai lupți? E delicat, dar trebuie făcut ceva, după părerea mea. Chiar dacă aș putea să-mi iau niste înjurături acum, îmi asum, trebuie făcut ceva. Suntem pe locul doi la numărul de morți în Europa. Prea mulți oameni pierdem zilnic, e o dramă.

La Dinamo nu sunt în mare procent vaccinați. Avem vreo 12-13 vaccinați. Facem testarea la două săptămâni. La ultimul test, de miercuri, toată lumea a fost negativă. Sigur că nu se testează vaccinații, potrivit protocolului. Știu persoane infectate cu noua tulpină Delta, dar vaccinați, și au făcut ceva ca un guturai, s-au vindecat repede.

Am primit o adresă de la Ligă în care ne solicită în data de 27 o ședință. Mi se pare total nepotrivit acum să te întâlnești fizic, ar trebui să fie online. Probabil se va lua o decizie de către Guvern și președintele țării, probabil vom fi obligați să luăm niște măsuri. Recomand Ligii să nu mai facă acea întâlnire cu prezență fizică, să o facă online”, a declarat Iuliu Mureșan.

  • Conform legii, Certificatul Verde poate fi emis dacă persoana respectivă a fost vaccinată împotriva Covid-19, a avut Covid-19 şi s-a vindecat sau s-a testat şi are un rezultat negativ.
  • Referitor la ultimul caz, certificatele de testare sunt valabile 24 de ore pentru testul antigen rapid şi 72 de ore pentru testul RT-PCR.

Lasă un răspuns