Avancronică I Sepsi OSK – Dinamo București

Sepsi primește, astăzi, ora 17:30, pe ”Sepsi Arena”, vizita lui Dinamo, în etapa a paisprezecea a Ligii 1. Partida de la Sfântu Gheorghe are rolul de a elimina cuvântul ”criză” care definește starea ambelor formații din ultima vreme. Din 2017, când Sepsi a promovat pe prima scenă, au fost 11 confruntări directe, cu câte 4 succese de fiecare și 3 remize. Echilibru, așadar…

Aducerea lui Bergodi n-a însemnat acel șoc pe care patronul Dioszegi îl dorea, primele două partide cu italianul pe bancă însemnând tot atâtea înfrângeri. Din campioana remizelor (cu Grozavu), Sepsi tinde să se transforme în campioana eșecurilor, o situație în clasament atât de precară cei din Covasna nemaicunoscând din 2017, anul debutului lor pe prima scenă. Cumva busuiocul s-a mai dres prin victoria din Cupă, din deplasare, cu FCU Craiova (1-0 joi seara, la Turnu Severin), însă în campionat ultima (și singura) victorie a lui Sepsi datează tocmai din iulie, din prima etapă a sezonului! Și, vorbind de Cupă, trebuie spus că, deși eliminat spre finalul meciului cu oltenii (al doilea ”galben”), portarul Roland Niczuly are drept de joc în campionat cu Dinamo, urmând, conform noului regulament, să-și efectueze suspendarea tot în Cupă, în turul următor. Am spus asta pentru că Niczuly pare singurul jucător al lui Sepsi aflat într-o formă cât de cât acceptabilă. Un atu al covăsnenilor ar putea fi și noul stadion din Sfântu Gheorghe, chiar dacă meciul va fi fără spectatori.

Bergodi va încerca să aibă posesie, să ducă mai multe mingi către Luckassen, care pare principalul său atu ofensiv.

De partea cealaltă, Dinamo nu doar că nu joacă grozav, dar are și un ghinion teribil, în trei dintre ultimele patru meciuri primind goluri decisive în minutele de prelungire, la spartul târgului. Deși se fac transferuri peste transferuri, aproape la fiecare meci apărând jucători noi, acești fotbaliști proaspăt aduși sunt greu de integrat în mecanism, pentru că n-au jucat de luni bune. Totuși, Dinamo pare să nu mai fie ciuca bătăilor de acum câteva săptămâni, a început să se agațe de meciuri și, chiar dacă le pierde, o face de regulă în minutele de final. Sunt însă și greșeli mari, mai ales în apărare, iar Rednic nu poate face mai mult decât să încerce să asambleze din mers un mecanism care trebuia reglat din vreme.

Dinamo va încerca să se apere mai exact decât cu Argeșul în Cupă (nu e exclus ca Rednic să înceapă cu trei fundași centrali) și să mizeze pe viteza lui Torje și Sorescu, ultimul urmând să fie folosit chiar aripă, dacă situația o va cere.

Indisponibili: Răuță, Filip (accidentați).

ECHIPE PROBABILE

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, M. Ștefănescu – Eder, N. Păun, Achahbar – Aganovic, Luckassen, N. Tamaș;

DINAMO: Iliev – Sorescu, Pinto, R. Grigore, A. Radu – Torje, Itu, Espinosa, C. Matei – Țîră, Ivanovski.

  • Partida va fi arbitrată de Colţescu Sebastian, ajutat de Urzică Vladimir și Popescu Adrian.

Lasă un răspuns