Avancronică I Dinamo București – CFR Cluj

Dinamo primește vizita lui CFR Cluj, în ultima etapă a turului, în sezonul regulat din Liga 1. Echipa NOASTRĂ este penultima, cu doar 8 puncte adunate în primele 14 etape, în vreme ce formația din ardeal are încă un avantaj confortabil în fruntea clasamentului – 6 puncte peste FCSB.

Dinamo traversează cea mai gravă criză din istoria clubului, iar ieșirea la liman nu se întrezărește. Mircea Rednic aduce jucători pe bandă rulantă, dar e tot degeaba, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei n-au mai jucat de luni bune și au nevoie de timp pentru a ajunge la o formă acceptabilă. În această perioadă, rezultatele proaste se înmulțesc, iar șansele lui Dinamo se diminuează pe meci ce trece. Alb-roșiii n-au mai câștigat de 11 etape, timp în care au obținut doar două remize. Nici Rednic nu mai e un antrenor inspirat, reușind să câștige un singur meci din ultimele 19 în care a fost implicat în Liga 1. Dinamo vine după un eșec drastic la Sfântu Gheorge, cu Sepsi (1-4), iar acum are ghinionul de a da peste CFR Cluj, liderul Ligii 1.

Rednic îl va titulariza pe slovenul Nunic, abia adus și care n-a mai jucat de 7 luni. Acesta va fi ajutat de Ivanovski și Torje, cel mai bun dinamovist în ultima perioadă, în ofensivă. Sorescu a fost readus la prima echipă, dar nu e clar dacă va fi titular, pentru că Rednic nu l-a iertat pe deplin, după contrele pe care le-au avut. Totuși, având alternativa Andrei Radu, care e fundaș stânga, Rednic l-ar putea juca pe Sorescu din primul minut, în flancul drept. Abia luni va semna contractul austriacul Gluhakovic, adus pentru postul de fundaș dreapta. Itu nu are drept de joc, fiind împrumutat de la CFR Cluj, iar Răuță încă nu poate reveni pe teren, după problemele pe care le-a avut în meciul cu Rapid. Ehmann va fi avansat în linuia mediană, alături de Espinosa și Matei, un trio care nu inspiră prea multă încredere.

De partea cealaltă, CFR Cluj e lider în Liga 1, cu 6 puncte peste FCSB, dar imaginea ardelenilor nu mai este impecabilă. S-au adunat problemele și în Gruia, unde Dan Petrescu nu mai are aceeași autoritate ca în trecut. În plus, jocul CFR-ului a scăzut și victoriile parcă sunt obținute tot mai greu, așa cum s-a întâmplat în runda precedentă, când Omrani a adus victoria cu Voluntari în minutul 89. La mijlocul săptămânii, CFR Cluj a mai pierdut un meci în Conference League, 0-2 cu Alkmaar, și rămâne pe ultimul loc în grupă, fără șanse de calificare. Un alt motiv pentru ca atmosfera din cadrul vestiarului să nu fie cea mai bună, așa cum a recunoscut și Bălgrădean, după meciul din Olanda. De când a revenit Dan Petrescu, CFR Cluj a bifat 5 victorii și două eșecuri, ambele în deplasare, 0-1 la Botoșani și 0-2 cu Rapid, la Mioveni. Niciuna dintre aceste două echipe nu poate fi, totuși, comparată cu Dinamo.

Petrescu are probleme de lot înaintea partidei din Ștefan cel Mare. Omrani și Cestor au probleme și nu vor juca nici cu Dinamo, după ce au fost lăsați acasă și la meciul cu Alkmaar. Alibec a făcut un meci slab în Olanda și a fost înlocuit la pauză cu Debeljuh, reprimit în lot de urgență, după ce fusese trimis la reciclare de Dan Petrescu. Croatul va fi titular cu Dinamo, iar în centrul defensivei vor juca Bouhenna și Burcă. Boateng și Petrila ar trebui să apară în primul 11, din care nu vor lipsi Deac și Culio.

ECHIPE PROBABILE:

DINAMO: Iliev – Sorescu, Pinto, Grigore, Radu – Matei, Ehmann, Espinosa – Torje, Ivanovski, Nunic;

CFR CLUJ: Bălgrădean – Manea, Bouhenna, Burcă, Camora – Culio, Bordeianu, Boateng – Deac, Debeljuh, Petrila.

  • Partida va fi arbitrată de Călin Iulian, ajutat de Toma Costin Ioan.

Lasă un răspuns