Video I Dinamo este pregătită de duelul cu Flensburg: ”Dinamo se bate cu echipe de top pentru calificare”

Joi, în Sala Dinamo, de la ora 19:45, Dinamo va întâlni în meciu retur, formația SG Flensburg-Handewitt.

Campioana României se luptă pentru calificarea în faza următoare a competiției și formația noastră are nevoie mâine de o victorie împotriva unei formații de top, care anul trecut a terminat pe locul secund în cel mai puternic campionat al Europei, cel al Germaniei. În tur, Dinamo a cedat cu 37-30, după ce în prima repriză echipa noastră a ținut la egal trupa germană, dar în partea a doua am cedat.

Xavi Pascual, antrenorul lui Dinamo, este conștient că mâine ne așteaptă un duel foarte greu cu Flensburg, dar le cere jucătorilor să lupte pentru fiecare balon, iar la final echipa cea mai bună să învingă. Totodată, antrenorul lui Dinamo a spus că doar faptul că Dinamo se bate cu echipe precum Motor, Porto sau Flensburg pentru calificare, este un progres pentru Dinamo:

”Avem mereu șanse să câștigăm, nu contează împotriva cui, pentru mine e important să jucăm bine, să dăm totul, în Ligă știm că e diferit.

Vrem să câștigăm toate meciurile, cred că sunt realist cu situația actuală, dar și ei au nevoie de victorie. Trebuie să dăm totul pe teren și vom vedea la final, care va fi echipa mai bună. Au câștigat la 7 goluri diferență în tur.

Pentru noi, a evolua cu fani, este minunat, cred că meciul cu Kielce a fost incredibil, cu Porto ne-au ajutat, dar pentru noi suportul lor e incredibil, dacă am evolua cu fani, ar fi minunat.

Dinamo se bate cu echipe de top pentru calificare, Porto, Motor, Flensburg, pentru mine cel mai important e meciul următor, nu contează ce a fost acum două luni, cel mai important e mâine. Vreau să câștig două puncte.

Obiectivul de a merge mai departe, e greu, încercăm să câștigăm mâine, vom vedea după meciul de mâine , dacă suntem aproape de ei, precum în prima parte la Flensburg, avem o șansă, dacă vom juca ca în partea a doua, e imposibil.

Am mare încredere în băieții mei, echipa va rămâne așa și din iarnă, oricine ne poate ajuta din lot.

Muncim mult, nu m-am gândit ce a făcut Dinamo în trecut, nu vreau să compar, nu e același lot, nu e aceeași competiție, nu e același antrenor. Legat de schimbarea la mentalitate e o întrebare pentru jucători, nu pentru mine.

Am discutat cu jucătorii, nu sunt bucuros cu evoluția noastră din campionat, cred că putem evolua mai bine, trebuie să schimbăm în viitor, pentru că nu e ușor. Toate echipele care joacă în CL, au probleme în campionat. E greu să te deplasezi, să joci, trebuie să te adaptezi, asta nu e ușor de înțeles. Dacă ai charter, e mai ușor, dacă ai deplasare de 14 ore, e foarte greu.

Pe viitor va fi mai bine, în Ucraina am avut charter, echipa a ajuns odihnită la TImișoara. Clubul ajută mult, ne ajută la infrastructură, dar trebuie să îmbunătățim pe viitor. Pentru mine că antrenor e important să am aceste facilități, să am jucătorii la nivel maxim meci de meci”, a declarat Xavi Pascual inainte de meci.

Lasă un răspuns