Avancronică I Academica Clinceni – Dinamo București

Academica Clinceni și Dinamo deschid etapa cu numărul 18 din Liga 1, astăzi, de la ora 21:00. Clinceni nu vrea fani dinamoviști în tribune la Giurgiu, astfel că partida se va juca fără spectatori. 500 de ultrași din PCH doreau să dacă deplasarea.

Academica şi Dinamo s-au mai întâlnit de șapte ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus ilfovenii, de trei ori au câştigat bucureştenii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

Colosală prăbușire a ilfovenilor care în sezonul trecut au prins play-off-ul (au terminat campionatul pe locul 5!), iar acum încheie plutonul, cu un punctaj dezastrous.

Neinspirata despărțire de Ilie Poenaru și Marin Dună (în fapt, făuritorii acestei echipe), și mai neinspirata aducere a lui Ionuț Chirilă, care pare mai preocupat de a vorbi fără să spună nimic și de a călători cu avionul decât de a antrena, au dus la acest colaps absolut, care e posibil să nu se soldeze doar cu retrogradarea, ci și cu desființarea clubului.

La Clinceni e haos generalizat, 8-9 fotbaliști au memorii depuse la Comisii pentru neîncasarea drepturilor financiare, antrenorul mai sare din când în când peste niște ședințe de pregătire, lăsându-le în seama jucătorilor.

Ce poate rezulta din această atmosferă toxică și neprofesionistă? Nimic altceva decât înfrângeri după înfrângeri.

De partea cealaltă, la Dinamo s-a aprobat deja planul economic de reorganizare, așa cum cere starea de insolvență în care a reintrat clubul.

Ce nu s-a aprobat încă este fotbalul. Nu s-a aprobat, pentru că nici măcar nu s-a propus spre aprobare.

Chiar dacă Mircea Rednic e un antrenor titrat (autorul ultimului titlu de campioană al roș-albilor, în urmă cu 14 ani), echipa continuă să joace dezlânat, neconvingător, foarte slab.

Au fost aduși o serie de fotbaliști cu ceva experiență și cotă, dar care au dezavantajul de a nu fi jucat deloc de multe luni, unii chiar de peste un an.

Alături de aceștia, piesele socotite grele, Sorescu sau Matei, arată o formă sportivă precară, de parcă nici n-ar face antrenamente.

Cu toate acestea, suporterii propun șuvoaie întregi de planuri de redresare și, ce e cel mai important, continuă să spere în redresarea situației. Primul prilej ar putea fi chiar acest meci.

”Mergem să câştigăm, altă alternativă nu avem. Am văzut jocurile celor de la Clinceni şi am observat lucruri bune de când a venit Ionuţ Chirilă. E o echipă care joacă, are curaj, porneşte cu construcţia de la portar. A avut momente bune în unele jocuri, dar rezultatele nu au fost pe măsură.

Trebuie să intrăm concentraţi, să ne respectăm adversarul pentru că nu e vorba despre locul din clasament sau de problemele pe care le au ei. Dacă îi respectăm şi rezultatul va veni. Nu pot să îmi permit ca Dan Petrescu să spun <ce mare echipă e>… Una e să fii pe primul loc şi să joci cu ultima clasată şi alta e să fii aproape de cei cu care joci. Pentru că atunci când joci cu o echipă care nu e pe o poziţie bună, jucătorii au tendinţa să se relaxeze şi totdeauna au fost surprize. Dar la noi nu e cazul, suntem într-o situaţie delicată şi avem nevoie ca de aer de puncte”, a spus Rednic despre meciul cu Academica.

ECHIPE PROBABILE

Clinceni: Ureche – Pașov, Bilali, Patriche, Holzmann – Chandarov, Cascini – R. Ion, Gavra, De Amorim – Vellios;

DINAMO: Iliev – A. Radu, Pinto, R. Grigore, St. Filip – C. Matei, Răuță, Măgureanu, Sorescu – Torje, Ivanovski.

Mediile de vârstă:

  • Academica: 26 ani şi 9 luni;
  • Dinamo: 24 ani şi 4 luni, (a doua cea mai mică din campionat).

Partida va fi arbitrată de Andrei Chivulete, ajutat de Andrei Constantinescu și Alexandru Filip.

Lasă un răspuns