Cine e vinovat după ce fanii l-au dezbrăcat de tricou pe Sorescu. Reacția lui Cornel Dinu

Legenda dinamovistă Cornel Dinu, a tranșat, vineri, în modul său caracteristic, conflictul dintre Deian Sorescu și fanii lui Dinamo. Sorescu a fost dezbrăcat de un suporter după înfrângerea cu CS Mioveni din runda precedentă, iar gestul a stârnit numeroase reacții.

Prin intermediul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii PlaySport LIVE, ”Procurorul” a explicat de ce Deian Sorescu este vinovat pentru cel întâmplate la finalul duelului dintre CS Mioveni și Dinamo. Autorul singurului gol al lui Dinamo, Deian Sorescu la finalul partidei a mers să le dea socoteală fanilor dezamăgiți. În acel moment, unul dintre suporteri l-a dezbrăcat de tricou pe Sorescu și i-a transmis că ”nu îl merită”.

Dinu a făcut o paralelă între fotbal și teatru și, în acest mod, a oferit principalul argument pentru care Deian Sorescu a fost găsit vinovat.

”Depinde despre ce vrei să vorbim. În primul rând, discuția ar putea fi lungă. Lucrurile sunt foarte clare. Fotbalul, handbalul și tot ce vreți dumneavoastră, sunt o formă a teatrului în mișcare cu efort sportiv. În fotbal, sigur că este tot o formă de teatru. Trebuie să existe un respect, un atașament incontestabil, ca în orice reprezentație teatrală, între jucători și ceea ce înseamnă spectatori. Deci între sală și scenă. Este firesc, indiferent de situație, mai ales la ceea ce reprezintă suflarea dinamovistă, să te apropii. Pentru că te încurajează. Dar ați văzut vreodată la teatru ca cineva din public se urce pe scenă?

Mie nu mi s-a întâmplat niciodată. Lucrurile sunt denaturate, trăim niște timpuri dramatice. Principalul vinovat, după părerea mea, este Sorescu.
E de apreciat ce fac suporterii, dar lucrurile depășesc un normal. Nu știu dacă e vorba de galeria nord, dacă e sud-ul”
, a spus Cornel Dinu, în direct la PlaySport LIVE.

Cornel Dinu a recunoscut a evidențiat s-a uitat la CS Mioveni – Dinamo. Partida cu Chindia Târgoviște din runda cu numărul 19 a fost ultimia vizionată de ”Mister”: ”Mi-am programat să nu mai văd meciurile lui Dinamo. Ce se întâmplă acolo mă face să sufăr din foarte multe puncte de vedere și îmi creează o stare de spirit groaznică. Am o oarecare vârstă, o oarecare uzură, probleme medicale. Încerc cât de cât să nu le accentuez. Văzând ce se întâmplă la Dinamo și simțind asta, nu poate să îmi creeze decât un sentiment de suferință.

(n.r. – Cât timp a trecut de la ultimul meci al lui Dinamo pe care nu l-a văzut?) Nu îmi aduc aminte, probabil că înainte de 1956, când s-a introdus televiziunea la noi, de atunci nu mi s-a mai întâmplat să nu văd un meci de-al lui Dinamo. Am văzut multe meciuri și în perioada aia, deși aveam 7-8 ani.

Nu știu, starea în care a ajuns Dinamo din punct de vedere valoric și comportamental, te distruge. La Dinamo e o catastrofă la ora actuală, unică în istoria ei.

Și atunci, dă-mi voie să încerc să mă protejez. Sufăr când văd neputință. Am văzut partida cu Târgoviște, care mi-a fost de ajuns. La Târgoviște am crescut, m-am format, educația primară, și eram legat într-un fel de Chindia. Dar să văd că Dinamo are vreo 6-7 ocazii până să marcheze un gol și după aia ce se întâmplă… Nu știu, îmi face rău și nu mai rezist pentru că am o uzură”, a mai spus Cornel Dinu.

Golurile întâlnirii de pe stadionul ,,Orăşenesc”, din Mioveni, au fost marcate de către Deian Sorescu, în minutul 62 al jocului, din lovitură de la 11 metri, respectiv Moussa Sanoh, pentru gazde, în minutul 90+3, din penalty, respectiv Bogdan Rusu, în minutul 90+5.

În urma acestui rezultat, Dinamo Bucureşti a rămas pe locul 15 în campionat, unde a acumulat 12 puncte din 20 meciuri jucate. De partea cealaltă, CS Mioveni a urcat pe locul 11 în Liga 1, cu 20 de puncte, după 20 de jocuri disputate.

Golul marcat de Deian Sorescu în partida cu CS Mioveni

Un gând despre &8222;Cine e vinovat după ce fanii l-au dezbrăcat de tricou pe Sorescu. Reacția lui Cornel Dinu&8221;

  1. La fel d-le Dinu ,sunt mai tânăr cu ceva (un deceniu),am avut onoarea de a ne întâlni în 2 jocuri amicale 81-82 la Zalău, sunt dinamovist din 66 ,iar acum sunt ,,scurtcircuitat”de ,,prietenii” stelisti ,rapidisti de starea de lucru de la Dinamo! Joi am ajuns pe final de meci acasă min 83 având antrenament cu o grupa de copii,iar ce s-a întâmplat pe final m-a făcut sa nu pot dormi pana la 5 dimineața! Am fost de la agonie la necaz și iar bucurie ,dar am văzut dorința,ambitie,devotament ,dar la Mioveni pe final cei din atac asistau pasivi la suferințele apararii ,fără a face presing ,nemaivorbind de menținerea mingii în atac !

Lasă un răspuns