Ionuț Lupescu, despre situația de la Dinamo: ”Nimeni nu a ştiut să gestioneze perioada aceasta”. Soluția salvării

Dinamo a ajuns la al șaptelea antrenor în acest an. Echipa a fost pregătită de Jerry Gane, Gheorghe Mulțescu, Dusan Uhrin, Sorin Colceag, Dario Bonetti și Mircea Rednic, iar acum a ajuns pe mâinile lui Flavius Stoican, cel care revine la echipa de la care a plecat în 2015.

Clubul de fotbal are un parcurs de coșmar în actuala stagiune de Liga 1, echipa noastră are probleme pe toate palierele, iar toate aceste lucruri se văd în clasament. Cu 14 eșecuri în 21 de meciuri.

Situația din Ștefan cel Mare nu-l surprinde pe Ionuț Lupescu. Fostul mare internațional dă vina pe „greșelile” care s-au făcut în ultimii ani la nivel administrativ și spune că Dinamo poate supraviețui în prima ligă doar cu un management de calitate.

„Dacă stai şi te gândeşti în utlimii ani la câteva greşeli s-au făcut, e normal că o dată şi o dată să ajungi acolo şi să chiar să fie riscul să retrogradezi.

Strict profesional rezultatele nu l-au ajutat pe Mircea Rednic, dar au fost mult mai multe lucruri interne acolo. Diferite găşti, nimeni nu a ştiut să gestioneze perioada aceasta, să nu unească, toată lumea a dezbinat şi iată că sunt acolo unde sunt.

(n.r. să urmeze modelul Rapidului?) Nu trebuie neapărat. Trebuie nişte oameni competenţi care chiar ştiu ce trebuie făcut, care ar trebui să vină din fotbal că Dinamo a avut destui oameni in aceşti 20 de ani aşa zis bussines man veniţi din afară din păcate au gesitonat foarte prost totul la Dinamo. Ar trebui să dam credit şi foştilor jucător, ei cel puţin ştiu ce inseamnă fotbalul”, a declarat Ionuţ Lupescu.

”Kaizerul” susține varianta lansată de Mirel Rădoi și este de părere că România este țara perfectă pentru a avea 18 echipe în primul eșalon fotbalistic, dar avertizează că avem nevoie de echipe care să facă performanță în Liga 1.

”Mie-mi place un campionat cu 18 echipe, România este o țară perfectă pentru 18 echipe, important e să ai 18 echipe care pot face performanțe, iar aici e un mare semn de întrebare”, a mai spus Ionuț Lupescu.

  • Ultima oară când au evoluat 18 echipe în Liga 1 se întâmpla în ediția 2014 – 2015, iar apoi s-a trecut la sistemul cu play-off/ play-out, cu 14 echipe, iar din 2020 – 2021 s-a trecut la 16 echipe.
  • Primul meci pe care Dinamo îl va juca în 2022 va avea loc pe 21 ianuarie, în deplasare, cu FC Argeș, iar ora o să fie anunțată ulterior.

Un gând despre &8222;Ionuț Lupescu, despre situația de la Dinamo: ”Nimeni nu a ştiut să gestioneze perioada aceasta”. Soluția salvării&8221;

Lasă un răspuns