Noile reguli pentru competițiile sportive cu spectatori în România. În ce condiții pot participa spectatorii

Guvernul României a adoptat noi măsuri privind desfășurarea competițiilor sportive în contextul valuli cinci de COVID-19, iar acestea au intrat în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie. Ministerul Sportului a anunțat astăzi noile reguli privind desfășurarea competițiilor sportive cu spectatori.

Guvernul României a adoptat noi măsuri pentru competițiile sportive

Autoritățile române au impus noi măsuri, cu scopul de a încetini ritmul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. De sâmbătă, 8 ianuarie, este obligatorie masca pe stradă și în toate spațiile publice deschise.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 408 persoane sunt internate la ATI.

Bucureștiul și județul Cluj au trecut de o rata de infectare de doi la mia de locuitori, intrând în zona galbenă.

Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor în intervalul orar 5:00 – 22:00 și între limitele de ocupare arătate mai jos, doar pentru acei spectatori care:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

“În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului”, a mai anunțat Ministerul Sportului.

Având în vedere că specialiștii estimează vârful valului cinci de COVID-19 spre sfârșitul lunii ianuarie sau în luna februarie, sunt șanse mari ca Liga 1 să fie afectată de noile măsuri privind prezența spectatorilor pe stadioane.

Liga 1 se va relua pe 21 ianuarie, cu etapa a 22-a. Dinamo va disputa primul meci din 2022 în Liga I pe 21 ianuarie, în deplasare, la FC Argeș. Mai apoi, pentru „câinii roșii” urmează derby-ul cu FCSB, programat pe data de 29 ianuarie, cel mai probabil pe Arena Națională.

Lasă un răspuns