Deian Sorescu merge în Polonia! Iuliu Mureșan a pregătit actele

Dinamo e pe punctul să-i găsească, în fine, o destinație lui Deian Sorescu. Este vorba despre Polonia, dar nu campioana Legia Varșovia, cum au existat conexiuni în ultimele zile, ci Raków Częstochowa, formație aflată în prezent pe locul 3 în campionat.

Informația a fost furnizată de site-ul sport.tvp.pl, care susține că negocierile sunt foarte avansate, iar afacerea ar urma să se închidă în câteva zile.

Deian Sorescu (24 ani) este cel mai curtat jucător de la Dinamo, iar Iuliu Mureșan a susținut că dacă va veni o ofertă în jurul a 1 milion de euro, fotbalistul din Ștefan cel Mare are undă verde să plece. La fel au ținut de preț „câinii” și în vară, când Zăvăleanu a anunțat că nu l-a lăsat pe Sorescu să plece la FCSB pentru că Gigi Becali oferea doar 700.000 de euro, cu mult mai puțin decât cota sa de pe transfermarkt, care era de 1,4 milioane de euro.

Pentru a securiza banii dintr-un posibil transfer, administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan pare să nu mai fie așa exigent. Iar jurnalistul Emanuel Roșu afirmă că Deian Sorescu are o ofertă clară de la Rakow, locul 3 din campionatul Poloniei. De asemenea, acesta susține că nici Gaziantep FK, fosta echipă a lui Marius Șumudică, nu și-a luat gândul de la jucătorul lui Flavius Stoican.

Potrivit aceleiași surse, Mureșan este nemulțumit de modul în care Rakow dorește să achite transferul lui Dinamo. Mai precis, vrea ca polonezii să plătească suma în mai puține rate. Totuș, oficialul clubului nostru ar fi acceptat să scadă ușor din pretențiile de un milion de euro și ar fi gata să-i dea drumul jucătorului pentru 800.000 euro.

Cu toate că echipa noastră este pe penultimul loc, în acest sezon, Deian Sorescu cotat la 1,9 milioane de euro pe portalul de specialitate transfermarkt.com, a bifat 20 de meciuri pentru „câini”, 19 în Liga 1 și unul în Cupa României, în care a marcat 8 goluri și a oferit o pasă decisivă.

Plecarea lui va însemna și o slăbire a presiunii pe bugetul ”câinilor”, fiindcă Sorescu încasa în Ștefan cel Mare un salariu de 9.500 de euro pe lună. Venitul lui urmând să crească la 10.000 de euro pe lună din 1 iulie 2022.

Sorescu și-a schimbat impresarul, preferând să lucreze cu Giovanni Becali. El a intrat recent și în circuitul echipei naționale, unde a strâns cinci selecții. La Dinamo a ajuns în aprilie 2018, devenind și căpitanul echipei.

Lasă un răspuns