Stoican, contestat de Cornel Dinu după debutul pe bancat tehnică a lui Dinamo

Dinamo a pierdut amicalul împotriva celor de la CS Mioveni, iar echipa nu a părut că s-a transformt față de prima parte a sezonului, una catastrofală pentru „câini”.

Cu toate acestea, noul antrenor de la Dinamo, Flavius Stoican, este optimist în privința șanselor de a evita retrogradarea în acest sezon: ”Mă deranjează și când pierd meciuri amicale, dar jucătorii au circumstanțe, că încărcăm în perioada asta, avem Însă fiecare dintre noi trebuie să se analizeze.

Sunt convins că o vom scoate la capăt. Știu că timpul este scurt, suntem contra-timp, acum nu ne lamentăm că e timpul scurt”.

Cornel Dinu (73 de ani), legendă a lui Dinamo, nu are încredere că Flavius Stoican poate redresa „haita” și și-a exprimat deja temerile în privința posibilității ca Stoican să salveze echipa de la retrogradare.

„Situația este foarte grea, eu am niște rezerve în ceea ce-l privește pe Stoican. M-a distrat declarația dată de un așa-zis expert, care a stat atâția ani la CFR Cluj, domnul Iuliu Mureșan. El a avut rezultate cât timp a fost Paszkany.

Acum să spui că Stoican e un foarte mobilizator mi se pare cel puțin hazliu, așa cum îl cunosc pe Stoican. E un principiu celtic, care cred că se potrivește și în fotbal. Vorbim despre surprize în fotbal, dar nu sunt surprize. Este concentrarea unei echipe care, la început, pare mai modestă în fața unei echipe mai puternice. Celții au un proverb interesant, care cred că ar putea da roade și la Dinamo: o armată de lei cu un cerb în frunte este mai slabă decât o armată de cerbi cu un leu în frunte. Nu mi se pare că Stoican e leul motivator, ceea ce are nevoie Dinamo, în situația de față”, a spus Cornel Dinu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

  • Cornel Dinu l-a antrenat pe Flavius Stoican la Dinamo în sezonul 2002-2003, în care “roș-albii” au câștigat Cupa României.

Flavius Stoican pierde primul meci pe banca lui Dinamo

Dinamo a întâlnit miercuri, într-un meci amical pe CS Mioveni, una dintre adversarele directe din acest sezon pentru evitarea retrogradării.

Fără jucători importanți în primul „11”, precum Gabi Torje și Ricardo Grigore, care au acuzat o stare de răceala, dar și fără Steliano Filip, Iliev, Buleică și Tomozei, care au avut un program separat azi, Dinamo a jucat modest și pierdut contra celor de la CS Mioveni, 0-2.

Meciul amical s-a jucat la la Buftea, la Centrul Național de Fotbal. Scorul a fost deschis în minutul 42. După ce fundașii lui Dinamo au respins o centrarea, mingea a ajuns în bandă, la Daniel Toma. Acesta a intrat în careu, a trecut de doi dinamoviști și i-a pasat lui Sanoh, care a marcat cu un șut din prima, de la 6 metri.

Stoican a introdus mai mulți tineri în partea secundă, iar aceștia nu au avut forța de a pune probleme adversarilor. Scorul final stabilit în minutul 80, de Veres. Acesta a primit o pasă în careu, a profitat de lipsa de marcaj și a marcat cu un șut de la 10 metri.

Lasă un răspuns