Colaborarea Kiev – București, a picat! Jucătorii de perspectivă ai lui Lucescu au fost împrumutați

La finele anului trecut, oficialii lui Dinamo București erau încrezătoare că Mircea Lucescu o să întindă o mână de ajutor clubului prin împrumutul mai multor jucători de perspectivă care să îi ajute pe „câini” în lupta pentru evitarea retrogradării.

”Il Luce” și-a împrumutat cei mai promițători tineri de la Kiev cu care o putea ajuta pe Dinamo. Tehnicianul a hotărât de comun acord cu conducerea destinațiile fotbaliștilor la care spera și formația noastră.

La doar o zi după ce echipa lui Lucescu a efectuat vizita medicală, mare parte din mutări au fost oficializate. Yuriy Tlumak (19 ani, mijlocaș defensiv, împrumut) și Daniil Skorko (19 ani, mijlocaș de bandă, transfer definitiv) au ajuns la Zorya Lugansk, din prima ligă ucraineană, în timp ce Ibrahim Kargbo (22 ani, atacant) a fost trimis până în vară la NK Celje, din Slovenia.

Totodată, fundașul de bandă Roman Vantukh (23 ani) urmează să ajungă la Dnipro-1 în următoarele zile. Kulach, Shkurin, Ramirez și Supryaga au fost incluși în lotul lui Mircea Lucescu pentru cantonamentul din Spania, însă li se vor căuta echipe în primul eșalon al Ucrainei, potrivit presei ucrainene.

”E un om care vrea să ajute, dar la fel de adevărat a fost realist: «Flavius, important e ce îți dorești tu ca antrenor». Are o listă de 12 jucatori, dar eu din cei 12 trebuie să aleg ce ne trebuie nouă, daca ne ajută”, declara Flavius Stoican la finele anului trecut despre eventualitatea de a primi jucătorii împrumut la Dinamo.

Farul-Dinamo I Absențe și jucătorii în probe

Dinamo va juca astăzi 15 ianuarie un amical cu Farul Constanța, echipă cu care s-a înțeles pentru transferul atacantului Robert Moldoveanu.

Este al doilea meci de pregătire pentru echipa noastră, care a mai evoluat la mijlocul săptămânii împotriva celor de la CS Mioveni, un adversar din zona noastră de clasament, împotriva căreia Dinamo a arătat foarte rău, aș spune chiar neplăcut de rău. Da, lipsa prospețimii fizice s-a văzut, dar de ce am arătat mult mai rău în comparație cu Mioveni, o contracandidată pentru evitarea retrogradării, nu îmi poate explica nimeni. De ce în afară de ocazia lui Bordusanu din primele minute, Dinamo nu a existat în plan ofensiv, la fel, nu îmi poate explica nimeni.

Partida de la Ovidiu este cel mai tare amical al iernii, iar „câinii” au ajuns deja la Constanța încă de pe 14 ianuarie. Astăzi este un test și mai greu pentru echipa noastră, însă ținând cont de programul pe care îl avem în ultimele 9 etape din sezonul regulat, cred că este un test indicat. Din păcate, relevanța acestui meci este sub semnul întrebării, ținând cont de numărul de absente, dar și de lipsa întăririlor, care ar urmă să vină în zilele următoare.

Cine sunt jucătorii care ar urmă să vină, mai ales în compartimentul ofensiv, este o nebuloasă totală, iar pentru asta Iuliu Mureșan are datoria să găsească soluții.

Mihai Esanu, Gabriel Torje și Ricardo Grigore nu au făcut deplasarea la Constanța, în vreme ce Steliano Filip și Plamen Iliev vor să plece de la Dinamo. La Deian Sorescu aș trece un semnul întrebării, negocierile pentru plecarea lui sunt în plină desfășurare, el nu a mai pus osul la bătaie în ultimele etape, de ce ar face asta într-un meci de pregătire, în condițiile în care știe că plecarea lui este iminentă.

Absențele despre care am menționat pot reprezenta oportunități pentru alți jucători. În primul rând, pentru cei doi jucători aflați în probe, Alin Buleica și Nemanja Petrovic. Primul ar fi considerat un jucător de bandă, care ar completa flancul drept, deși este neclar, dacă ar fi pentru postul de fundaș dreapta, ori mijlocaș.

Constantin Nica nici nu a făcut deplasarea la Constanța, Tomozei este anunțat titular astăzi. Nemanja Petrovic poate profita de lipsa soluțiilor din atac pentru a-l convinge pe Flavius să îl păstreze la Dinamo. Așa cum și Ștefan Fara poate profita de absența lui Mihai Esanu, pentru a-l determina pe Flavius să îi acorde și lui mai multe șanse.

Lasă un răspuns