Telenovela s-a încheiat: ”Marţi semnează” Anunțul făcut de conducerea FRF

Naționala României caută un nou selecționer după ce Mirel Rădoi a decis să nu semneze prelungirea contractului, ca urmare a ratării barajului pentru CM 2022 din Qatar.

Edi Iordănescu este noul selecționer al României. Antrenorul de 43 de ani calcă pe urmele tatălui său, Anghel Iordănescu, și va sta pe banca naționalei tricolore. Tehnicianul care era liber de contract după despărțirea de FCSB s-a înțeles cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Va prelua postul rămas vacant după ce înțelegerea dintre Mirel Rădoi și FRF s-a încheiat.

”Marți semnează! În principiu s-au pus la punct toate treburile, iar marţi ar trebui să terminăm cu totul. Lucrurile vor fi limpezi când voi vedea contractul semnat şi ştampilat. Am şi alte treburi, nu să stau doar cu discuţii şi negoceri. Sunt şi alte lucruri de făcut. Pe 27 noiembrie a început totul, atunci cu Gică Hagi. Nu ştiu dacă a cerut Edi o clauză anti-eu, că eu nu am participat la discuţii. Eu spun că marţi se va finaliza totul. Oricare dintre cei de până acum erau buni ca selecţioneri.

Preşedintele a fost în contact cu toţi cei de pe listă. Nu mai are sens să discutăm acum ce nu a mers cu Boloni. Obiectivul este calificarea la EURO. Cred că dacă reuşim calificarea la EURO se va prelungi automat contractul şi pentru Mondiale”, a fost anunțul făcut de Mihai Stoichiță.

Edi Iordănescu a fost convins să accepte provocarea de a fi antrenorul primei reprezentative. După o lungă așteptare, naționala României are selecționer. Conducătorii Federației mai negociaseră, fără succes, cu Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu și Ladislau Boloni.

Edi Iordănescu este cel de-al 44-lea selecționer din istoria naționalei României și va debuta în amicalul cu Grecia, de pe 25 martie. Primul meci oficial cu el pe bancă va fi cel din startul Nations League, când tricolorii își încearcă forțele, în deplasare, cu reprezentativa Muntenegrului.

Iordănescu, care va avea un salariu lunar de 20.000 de euro, a vrut să se asigure, prin contract, că are decizie totală asupra staff-ului tehnic, a oamenilor cu care va lucra și autoritate deplină asupra selecției de jucători.

Edi Iordănescu va avea un contract pe doi ani și are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2024. Dacă naționala României termină pe unul dintre primele două locuri grupa din Nations League, atunci înțelegerea se prelungește automat.

Cariera de fotbalis a lui Iordănescu Jr.

Edward Iordănescu a jucat și el fotbal, pe postul de mijlocaș, dar n-avea calitățile necesare pentru a ajunge vreun mare jucător. Și-a început cariera la Steaua, dar a evoluat un singur meci în campionat. Se întâmpla în ultima etapă a sezonului 1995-1996, Steaua era campioană deja, iar Dumitru Dumitriu l-a trimis pe teren 30 de minute într-un meci disputat la Sibiu.

Apoi, a mai trecut pe la Sportul, Panionios, Diplomatic Focșani, Rapid, Rocar, Aiki Larna, Petrolul Ploiești și Vaslui. N-a făcut purici pe nicăieri, iar golurile lui pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Și-a dat seama repede că nu poate face cariera ca fotbalist și la 26 de ani a renunțat la a mai juca.

A fost o perioadă pentru Edi în care cluburile la modă din Capitală nu îi erau străine, iar relația cu Delia Matache ținea capul de afiș al tabloidelor.

După ce a trecut prin această perioadă tumultoasă, Iordănescu a început cursurile de antrenori, apoi a plecat în Anglia, Spania și Italia pentru a învăța meserie.

Lasă un răspuns