Handbal I Super transfer făcut de campioana României

Dinamo a mai făcut un transfer excelent la handbal masculin, semn că ambițiile „dulăilor” sunt foarte mari.

Conducerea Clubului Sportiv Dinamo și antrenorul Xavier Pascual continuă să întărească echipa de handbal în vederea sezoanelor următoare.

Astfel, începând din această vară, echipa campioană va miza pe ucraineanul Andrii Akimenko (27 de ani), jucător ce evoluează pe postul de extremă dreapta. Akimenko joacă în prezent în Polonia, la KS-Azoty Pulawy.

Andrii Akimenko, jucător care evoluează pe postul de extremă dreapta, a ales să vină la Dinamo la insistențele lui Xavi Pascual.

Akimenko a fost fascinat și de galeria „dulăilor”, care face spectacol total la fiecare meci jucat de campioana României cu marile forțe din Europa.

Akimenko joacă în prezent în Polonia, la KS-Azoty Pulawy, iar din sezonul viitor are șansa să joace în premieră în grupele Ligii Campionilor, fiind greu de crezut că Dinamo poate rata titlul pe plan intern.

Născut pe 6 decembrie 1994 la Zaporozhye, Andrii Akimenko este internațional ucrainean, cu 35 de prezențe și 73 de goluri marcate pentru prima reprezentativă a țării sale.

În carieră, Akimenko a evoluat la numai două echipe: ZTR Zaporozhye (2013-2020) și Azoty Pulawy (2020-2022) sunt formațiile la care a evoluat noul jucător al lui Dinamo.

În acest sezon, handbalistul care promite spectacol în „Ștefan cel Mare” a marcat 77 de goluri pentru formația poloneză (80% procentaj), fiind al doilea marcator al campionatului.

  • Dinamo speră să prindă un loc între primele șase echipe din grupă, care să-i permite să avanseze în Liga Campionilor. Echipa noastră are adversari infernali, precum PSG, Veszprem sau Kielce, însă cu toate acestea a reușit două victorii mari.

Lasă un răspuns