Marius Niculae, negociază fuziunea dintre CS și FC Dinamo: „Să fie exact ce a fost înainte”

Clubul de fotbal trece prin cel mai slab sezon din istoria clubului, iar până la finalul sezonului vom sta cu emoţii.

Pentru a redresa situația, în ultima perioadă, s-au purtat discuţii pentru o unire între CS Dinamo şi SC FC Dinamo 1948, la nivel de copii şi juniori. Idee avută de Marius Niculae, fostul atacant al echipei din Liga 1 și actual membru în staff-ul academiei CS Dinamo.

Marius Niculae a declarat că a încercat să realizeze o rampă comună prin care copiii lui Dinamo să se antreneze în Ștefan cel Mare și să existe un parteneriat de pe urma căruia să profite echipa susținută de ultrași.

„Eu am încercat să ne punem la masă, să facem un singur Dinamo. Să existe un singur Dinamo la nivel de copii și juniori de care să profite prima echipă. Interesul este comun. Am fost refuzați de un domn, care era acolo, la FC, la centrul de copii și juniori. El a spus atunci că CS Dinamo dorește să fure copiii. Ideea nu era asta.

Dinamo beneficia de tot ceea ce înseamnă jucători pentru prima echipă. Exact ce a fost înainte. Dacă ne uităm, Dinamo a vândut jucători din propria curte pe cele mai mari sume. La Clubul Sportiv am avut deschidere foarte mare, și președintele, și vicepreședintele, și chiar au vrut să ajute clubul din Liga 1, chiar dacă este FC. Cineva din DDB s-a opus”, a declarat Marius Niculae.

În prezent, echipa mare se pregăteşte la complexul de la Săftica, iar grupele de copii şi juniori în mai multe locaţii, unele în cadrul complexului sportiv, altele pe terenul „Granitul”.

În urmă cu câteva luni, s-a încercat şi preluarea echipei secunde a FC Dinamo, înscrisă în Liga 3, de către CS Dinamo, pentru a reduce din costurile clubului din Liga 1, dar varianta a picat. Mai apoi, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa a declarat că, înainte ca CS-ul să înființeze formația din Liga a IV-a, s-a dorit un parteneriat. Mai exact, Clubul Sportiv Dinamo ar fi urmat să preia „satelitul” din Liga a 3-a a formației din prima divizie, pentru a reduce o parte importantă din costuri (aproximativ 500.000 de euro).

”A avut loc o discuție, nu știu să vă spun exact acum luna, când noi am înființat echipa din liga a patra, eu, domnul Zăvăleanu (n.r. administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA), vicepreședintele meu, Popescu, Iuliu Mureșan (n.r. directorul executiv SC Dinamo 1948 SA), în care ne-a fost propus să preluăm echipa a doua a lui Dinamo. Era vorba de degrevarea unor datorii de pe lista de creanțe, cred că aproximativ 500. 000 de euro. Au fost niște factori care s-au opus. Cred că din DDB. O persoană din board. Am aflat pe surse, nu s-a opus în discuția cu noi.

Cred că ar fi fost mai bine pentru Dinamo. Și există, pe viitor, posibilitate să ne unim cu ei (n.r. SC Dinamo 1948 SA). Ei erau în liga a treia, trebuia să le preluăm poziția, preluam 18 jucători, contractele lor, erau jucători buni, intram în liga a doua, alți sponsori, altă viziune. Și atunci puteam să sprijinim FC Dinamo în mod direct. Acesta este adevărul și e bine ca societatea să cunoască. Există posibilitate ca, pe viitor, să existe o legătură între societăți”, a spus Ionuț Popa.

Lasă un răspuns