Desire Azankpo a ajuns în România! Ce a declarat la aterizare

Atacantul Desire Segbe Azankpo, transferat de Dinamo, a ajuns în România şi este gata să pună umărul la salvarea lui Dinamo de la retrogradare. Atacantul a ezitat iniţial când a primit oferta din Ștefan cel Mare, însă a fost convins de Iuliu Mureșan.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani a evoluat în 16 meciuri în actuala stagiune, însă a reuşit să marcheze o singură dată. Ultima apariţie în tricoul lui Dunqerque a fost pe 21 decembrie 2021.

”Am ales să vin aici, pentru că Dinamo este un club mare. Ştiu că se află într-o situaţie dificilă acum, dar Dinamo e întoteauna Dinamo. Vin să încerc să ajut. Să vedem ce se întâmplă.

Am fost sunat şi mi s-a spus de acest proiect. Mi s-a zis de România, iar eu am spus: <<Nu, nu, nu, prietene. Nu merg>>. Apoi a spus de Dinamo. <<Aşteaptă, mă mai gândesc>>. Aşa cum am zis, Dinamo este un club mare, cred că vor aduce jucători care să ajute. Eu singur nu pot face nimic, e adevărat. Dar ca echipă cred că putem face ceva.

De ce nu am vrut în România? Pentru că în fotbal… Contează Anglia, Spania… Eu am fost în Franţa şi a fost bine pentru mine. Dar aici Dinamo e un club mare şi e dificil să spui că nu crezi că poţi face treabă, aşa că am venit să ajut.

Cred că sunt pregătit deja să joc. Da! Sunt pregătit. De ce nu? Depinde de antrenor. Dar eu sunt pregătit

Toată lumea ştie cine e Dinamo. Ştiu istoria, ştiu că are 18 titluri. E un club mare. Nu ştiu totul despre club, însă doar numele spune ceva. Am un prieten la Dinamo. Jucătorul nou, numărul 8, Pierre. L-am întâlnit pe Cestor la Cluj. Ştiu câţiva jucători de aici, i-am sunat să îmi dea informaţii. Mi-au spus să vin aici că va fi bine pentru mine. Sper că românii sunt oameni buni şi că mă vor primi bine”, a declarat Desire Segbe Azankpo la venirea in Romania.

Toate mutările făcute de Dinamo în această iarnă

Răzvan Patriche (Academica Clinceni), Marius Tomozei (UTA Arad), Igor Jovanovic (Suduva), Balthazar Pierret (Boulogne), Thomas Chesneau (Chiajna), Alin Buleică (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Cristiano Figueiredo (CFR Cluj), Jonathan Rodriguez (CFR Cluj), Dusan Cellar (CFR Cluj), Antoni Ivanov (U Craiova), Desire Segbe Azankpo (Dunqerque) și Batista Aloe (Arouca) sunt fotbalişti transferaţi de Dinamo.

Au plecat: R. Moldoveanu (Farul), Gluhakovic (liber), Vestenicky (liber), Neicuţescu (liber), Pinto (liber), Itu (CFR Cluj), Michel Espinosa (liber), Deian Sorescu (Rakow Czestochowa), Cătălin Țîră (liber), Răzvan Popa (liber), Constantin Nica (liber) și Marko Nunic (liber).

  • Azankpo a sosit recent la București, din Luxemburg, iar de mâine intră în programul de antrenamente al lui Stoican. Poartă un număr celebru în Ștefan cel Mare, tricoul cu numărul 9.
  • 7 echipe a adunat Azankpo în carieră: Metz, Jeunesse Esch, Pagny, Le Puy Foot, Epinal, Oldham Athletic și Dunkerque.

Lasă un răspuns