Iuliu Mureşan, optimist după victoria cu Mediaș: ”Am reuşit să schimbăm starea de spirit”

Dinamo a învins, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii 1.

Ca şi Gabriel Torje, care a spus că Dinamo va evita şi barajul pentru evitarea retrogradării, şi Iuliu Mureşan speră ca Dinamo să evite şi barajul, după victoria clară cu Gaz Metan.

”A fost un meci foarte important pentru noi. Am sperat să nu îi apese prea mult pe jucători după tot ce s-a întâmplat, după situaţiile grele. Mă bucur că în ultimele două meciurii nu am luat gol, pentru că am avut cea mai găurită, cea mai spartă apărare din Liga 1. Este un pas mare înainte, se vede o schimbare în bine la echipă şi în joc. Asta îmi dă speranţă. Dacă vom confirma în meciul de sâmbăta viitoare, de pe Arena Naţională, atunci suntem pe drumul cel bun. Eu sper să fim deasupra liniei de baraj, pentru că de baraj sunt sigur.

Foarte greu am reuşit să schimbăm starea de spirit şi anumite lucruri care erau rele în vestiar şi în afara lui. Acum suntem o echipă cu o coeziune între jucători şi conducere. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi şi le promitem că vom face toate eforturile pentru a ne atinge obiectivul”, a spus Iuliu Mureşan la finalul meciului.

Totodată, administratorului special a lui Dinamo a spus că a fost decis să plece de la echipă după ce învinsă de Universitatea Craiova, scor 1-6. Răzvan Zăvăleanu, jucătorii, dar şi o parte dintre fani l-au întors din drum pe administratorul special de la Dinamo.

”Am avut gândul acesta de a renunţa de mai multe ori. Cine m-a oprit?! A fost Răzvan Zăvăleanu, în primul rând, şi cei de la firma de insolvenţă. Au fost şi mulţi suporteri, dar şi jucătorii. Eu am fost întotdeauna apropiat şi prieten cu jucătorii. În sensul bun, nu cum a fost aici la Dinamo.

După meciul cu Universitatea Craiova am vrut să renunţ. Dar nu din cauza rezultatului. Am fost foarte aproape. Într-un weekend am plecat şi am zis că nu mai vin. În primul rând, Răzvan Zăvăleanu m-a convins să revin şi să nu cedăm. Eu nu cedez uşor, dar am zis că poate creez prin plecarea mea un şoc la echipă, aşa cum creez când schimbi antrenorul”, a mai spus Iuliu Mureşan, după Dinamo – Gaz Metan 4-0.

Gabi Torje a anunțat revenirea ”câinilor”

Gabi Torje, omul meciului în Dinamo – Gaz Metan 4-0, a anunțat că moralul e ridicat la echipa antrenată de Flavius Stoican după această victorie.

”Ne bucurăm că am câștigat, avem nevoie de moral, avem nevoie de încredere. Trebuie să o luăm pas cu pas, avem un meci greu cu Rapid acum, vor fi foarte motivați cu noi și va fi un derby.

Trebuie să luăm în considerare că în România nu sunt salarii de zeci de mii de euro, cu mici excepții, iar jucătorii depind de acele salarii. Ar trebui să se găsească o garanție pentru jucători, au familii, trăiesc de pe o lună pe alta.

Noi trebuie să luptăm la fiecare meci să ne câștigăm punctele. Obiectivul nostru principal e menținerea în prima ligă, nu contează cum, dar sper să evităm și barajul. Cei din conducere și-au făcut datoria până acum, în momentul de față avem un lot bun.

Noi sperăm la victorie cu Rapid, să nu uităm că în meciul tur ne-au egalat în minutul 93″, a spus Gabi Torje, după Dinamo – Gaz Metan 4-0.

Lasă un răspuns