Avancronică I Vive Kielce – Dinamo București

Dinamo București își încheie parcursul în Liga Campionilor la handbal masculin din acest sezon, astăzi, de la ora 19:45, într-un meci în deplasare cu Vive Kielce.

Partida tur dintre Dinamo și Kielce s-a încheiat cu o surpriză uriașă, cu victoria dinamoviștilor, cu 32-29. Raul Nantes a înscris atunci nu mai puțin de 11 goluri. Acel joc a fost și singurul dintre cele două formații la nivel oficial.

Vive Kielce termină pe unul din primele două locuri în Grupa B a Ligii Campionilor și se califică direct în sferturile de finală, dacă învinge Dinamo în această întâlnire. Înaintea ultimei etape, polonezii sunt la egalitate de puncte cu FC Barcelona și PSG. Dacă toate aceste grupări câștigă meciurile din ultima rundă, se face un clasament în trei cu partidele directe pentru departajare, iar băieții lui Talant Dujshebaev ar fi pe locul 1, cu 6 din 8 puncte posibile.

Campioana Poloniei a suferit 3 înfrângeri în ultimele 5 partide, dar precedentele 8 victorii legate, printre care două cu Barcelona (32-30 în deplasare și 29-27 acasă) au așezat-o într-o poziție foarte bună în acest sezon, în faza grupelor, înaintea ultimei întâlniri. Kielce nu se poate împiedica în mod normal de Dinamo, având în față și performanțele de până acum. Polonezii au procentaj sută la sută pe teren propriu, cele 6 succese fiind realizate la o diferență medie de 5 goluri.

În ceea ce privește atacul, Vive se anunță ca o adevărată sperietoare pentru Dinamo în acestă partidă. Trupa lui Talant Dujshebaev a stabilit o medie de 34,7 goluri pe teren propriu. Doar Barcelona a scăpat cu mai puțin de 30 de goluri primite, dar tot nu a putut să obțină ceva din această întâlnire.

Înaintea partidei de miercuri, Kielce a avut un meci de antrenament pe plan intern. A învins Chrobry Glogow cu scorul de 43-23.

De partea cealaltă, echipa noastră va avea un joc de palmares în Polonia, întrucât nu mai are nicio șansă să avanseze în turul următor. Ultimele șanse s-au risipit săptămâna trecută, în urma jocului de pe teren propriu cu PSG, cedat cu 39-31.

Per-total, echipa antrenată de Xavier Pascual a avut câteva jocuri în care s-a autodepășit, în special în cele de pe teren propriu câștigate cu Vive Kiece (32-29) și Veszprem (31-29). Dinamoviștii au reușit să obțină un succes și în deplasare, chiar la ultima ieșire, 32-31 la FC Porto.

Lipsa de experiență a trădat-o uneori pe Dinamo în acest sezon, dar este evident că mai are nevoie și de jucători pentru a se apropia și mai mult de „granzii” Europei. Xavier Pascual a încercat să imprime un stil de joc modern, cu repuneri rapide, cu acțiuni scurte, perpendiculare pe poartă. A atacat foarte des chiar 7 vs 6, chiar cu riscul de a primi goluri ușoare. Acest sezon a fost folosit și un experiment. Statisticile Ligii Campionilor spun însă că Dinamo are și cea mai slabă apărare din grupă, cu o medie de 36,7 goluri primite. Doar în deplasarea din Ucraina cu Motor a primit mai puțin de 30 de goluri (scor 27-28).

Înainte de meciul din această seară, de la 19:45, care va fi transmis în direct de Digisport, Telekomsport și Looksport, Xavi Pascual a prefațat duelul și a oferit câteva declarații, pe care le-a oferit la ultimul antrenament.

”Jucăm împotriva unei candidate la câștigarea trofeului, avem mulți jucători accidentați, nu vrem să riscăm cu vreun jucător acum, că nu mai sunt șanse la calificare. Realist, pentru Kielce este un meci cheie, vom veni să luptăm, sunt mai buni decât noi, noi avem probleme cu accidentările, trebuie să ne gândim la viitor, să încercăm să jucăm un handbal de calitate.

Bannour are probleme, Ghedbane nu poate juca, Ante nu este pe lista de Champions League, Shebib este relativ bine, trebuie să joace și jucătorii care au evoluat mai puțin, dar vom încerca.

Trebuie să înțelegem că evoluăm în cea mai bună competiție, trebuie să începem să învățăm, să schimbăm niște obiceiuri, echipa este foarte obosită, avem nevoie de timp de recuperare, dar trebuie să jucăm și în campionat. Suntem mai puternici față de startul sezonului, dar avem niște limite în potențialul nostru acum, trebuie să recuperăm niște jucători pentru partidele viitoare”, a declarat Xavi Pascual.

Lasă un răspuns