Mirko Ivanovski vrea la naționala Macedoniei de Nord: ”Asta e nevoie și la națională”

Naţionala de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, a fost eliminată din cursa de calificare a Cupa Mondială din 2022 de Macedonia de Nord, care a învins-o cu 1-0, joi seara, la Palermo, în semifinalele barajului turneul final din Qatar. Fosta adversară a ”tricolorilor” este acum la un pas de prima participare din istorie la Cupa Mondială.

Mirko Ivanovski (32 de ani), atacantul lui Dinamo, a bifat 27 de selecții la naționala Macedoniei de Nord, ultima în octombrie 2015, și visează să revină la prima reprezentativă a țării sale, de ce nu, chiar la Campionatul Mondial de la finalul acestui an, dacă elevii lui Blagoja Milevski vor reuși să dea o nouă lovitură, contra Portugaliei.

Dinamovistul onsideră că atacanții prezenți în acest moment în lotul Macedoniei de Nord, inclusiv Trajkovski, autorul golului cu Italia, nu-i sunt superiori și speră ca evoluțiile de la Dinamo să-l propulseze din nou în atenția selecționerului.

”De ce nu? Orice e posibil! Am 32 de ani, dar joc 90 de minute meci de meci și sunt foarte bine din punct de vedere fizic. Asta e nevoie și la naționala Macedoniei de Nord. Noi nu suntem Portugalia să jucăm doar cu mingea! Eu mă gândesc și poate revin din iulie.

Depinde cum o să joc la Dinamo și dacă salvăm echipa și o să dau mai multe goluri! Avem doi-trei atacanți tineri care nu joacă foarte mult și sunt la cluburi mai mici ca Dinamo! Deci da, normal că mă gândesc. Avem rezultate însă acum și nu pot să spun nimic!”, a spus Mirko Ivanovski, potrivit fanatik.ro.

Chiar dacă recunoaște că e dificil, Ivanovski speră la o nouă ”minune” din partea Macedoniei de Nord în duelul cu Portugalia. ”Foarte greu! Revin doi-trei jucători. Cred că vom juca un 4-2-3-1 sau un 4-3-3. Nu cred că va schimba mai mult de doi-trei jucători. Toată lumea știe că Portugalia are jucători de la mijloc în față de peste 100 de milioane de euro! E o nebunie! Trebuie să stăm bine în teren, să jucăm la fel ca în Italia și să alergăm și mai mult. Și cu puțin noroc de la Dumnezeu e orice posibil!”, a adăugat Ivanovski.

  • 27 de selecții și un gol a adunat Mirko Ivanovski la naționala Macedoniei de Nord.
  • 250 de mii de euro este cota de piață a lui Mirko Ivanovski, potrivit Transfermarkt.
  • 20 de meciuri, 3 goluri și două pase decisive sunt cifrele atacantului în acest sezon, la Dinamo.

CITESTE SI:

Video I Gabriel Moura, gol fabulos în amicalul cu Zimbru Chișinău

Dusan Uhrin, nemulțumit după victoria cu Zimbru Chișinău: „Am repetat greșelile din campionat”

Ultimele detalii despre construcţia noului stadion Dinamo. CNI a anunțat când vor începe lucrările

3 gânduri despre &8222;Mirko Ivanovski vrea la naționala Macedoniei de Nord: ”Asta e nevoie și la națională”&8221;

Lasă un răspuns