Avancronică I CS Mioveni – Dinamo București

Astăzi, de la ora 20:30, Dinamo are una din ultimele șanse de a se mai apropia de zona locurilor de salvare directă.

Este drept, posibilitatea ca elevii lui Dusan Uhrin să evite barajul este una pur teoretică, mai ales că mai sunt doar cinci partide de disputat în play-out, dar ”câinii” merg în orașul uzinelor Dacia pentru a sta aproape de locul 12.

Această ultimă poziție care asigură salvarea directă este ținută chiar de Mioveni, gazda de vineri, cu 22 de puncte. Dinamo este pe 14, cu 13 puncte.

Cele două formații s-au întâlnit oficial de 8 ori, de 6 ori în Liga 1 și de două ori în Cupa României. În prima divizie, ”câinii” au câștigat trei dueluri, iar cei din Mioveni – două.

Mioveni a câștigat destul de greu la Mediaș, în etapa precedentă, cu 2-1, după ce a avut 2-0 la pauză, jucând foarte slab în partea a doua și fiind dominată de o echipă de copii. Trupa antrenată de Alexandru Pelici, care a catalogat drept rușinoasă prestația din repriza a doua a meciului sus-amintit, e neînvinsă în ultimele 3 partide din play-out, pierzând doar în etapa inaugurală, 1-3 la Sepsi.

Datorită victoriei cu Gaz Metan, CS Mioveni a scăpat pentru moment de locurile de baraj, urcând pe poziția a 12-a, la egalitate cu formația de pe primul loc de baraj, 13, Chindia Târgoviște (ambele au câte 22 de puncte).

Argeșenii au pierdut doar unul din ultimele 7 dueluri de pe teren propriu, 0-3 cu CS Universitatea Craiova. Pe de altă parte, au marcat doar un gol în ultimele două partide de acasă.

Alex Pelici, nu se va putea baza pe Toma (accidentat).

De partea cealaltă, echipa noastră, după egalul de acasă cu Sepsi și după victoria din deplasare cu Chindia, Dinamo a pierdut pe teren propriu cu FC U Craiova, 1-2, cu golul decisiv primit în minutul 91, după ce condusese cu 1-0 din minutul 1!

”Mă aștept la un joc dificil, chiar dacă Mioveni a câștigat greu cu Gaz Metan. Mioveni e o echipă puternică, joacă simplu. Pentru mine, fiecare meci poate fi ultimul. Toate partidele sunt decisive. Eu vreau să câștig, sper că și jucătorii. Dar trebuie să fim mai atenți”, a avertizat antrenorul Dușan Uhrin jr.

Ivanovski a revenit după accidentare și a jucat 45 de minute în confruntarea cu FC U Craiova. E posibil ca el să fie chiar titular la Mioveni. Irobiso rămâne punct stabil în atac, mai ales că el a înscris și golul din partida precedentă. Totodată, în echipa noastră avem doi jucători incerți: Azankpo și Torje. Ultimul din informațiile noastre, va juca.

În presa sportivă au apărut informații că Bani, titular cu FC U Craiova, dar înlocuit de Cosmin Matei în minutul 67, are o viață extra sportivă tumultoasă. Posibil ca el să rămână pe bancă în partida din această seară.

Dinamo a primit săptămâna asta o veste bună: un nou sponsor, Vlad Cazino, va contribui la bugetul echipei.

ECHIPE PROBABILE

Mioveni: I. Popescu, I. Rădescu, A. Scarlatache, Garutti, Șerbănică, Buziuc, 4. Lixandru, 11. L. Dumitriu, 3. R. Trif l 90. B. Rusu, 33. Tomczyk;

DINAMO: Eșanu, Grădinaru, Aloe, Carp, Moura, Bani, Răuță, Pierret, St. Filip, Morar, Irobiso.

  • Partida va fi arbitrată de Cojocaru Adrian Viorel, ajutat de Grigoriu Mircea Mihail și Danşa Ciprian Florin.
  • În sezonul regulat, argeșenii au învins în ambele confruntări: 1-0 în Ștefan cel Mare și 2-1 acasă.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

3 gânduri despre &8222;Avancronică I CS Mioveni – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns